Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Χαλουβάς ....


.... με αμύγδαλα και σταφίδια


½ φλ.σπορέλαιο

2 φλ.σιμιγδάλι

½ φλ.αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

1 φλ.σταφιδάκια
Σιρόπι

4 ½ φλ. νερό

2 ½ φλ. ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κομμάτι λεμόνι

1 κομμάτι πορτοκάλι

1 ξυλάκι κανέλα

3-4 γαρύφαλλα

* Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά του σιροπιού και 

ζεστάνετε για 5 λεπτά περίπου. 

* Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το σπορέλαιο, ρίξτε το σιμιγδάλι 

και τα αμύγδαλα. 

* Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατεβάστε από 

τη φωτιά. 

* Περάστε το σιρόπι από λεπτό τρυπητό για να αφαιρέσετε τα 

στερεά υλικά και πολύ προσεκτικά ρίξτε το σιμιγδάλι. 

* Με ένα σύρμα τα ανακατεύετε και προσθέστε τα σταφιδάκια. 

* Ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα. 

* Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και αφήστε να κρυώσει. 

* Βγάζετε τον χαλουβά από τη φόρμα και πασπαλίζετε με λίγη 

κανέλα.
ΠΗΓΗ:http://hamomilaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου