½ φλ.σπορέλαιο
2 φλ.σιμιγδάλι
½ φλ.αμύγδαλα ξεφλουδισμένα 1 φλ.σταφιδάκια |
|
Σιρόπι
4 ½ φλ. νερό 2 ½ φλ. ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας μέλι 1 κομμάτι λεμόνι 1 κομμάτι πορτοκάλι 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 γαρύφαλλα |
* Σε μια κατσαρόλα βάλτε όλα τα υλικά
του σιροπιού και
ζεστάνετε για 5 λεπτά περίπου.
* Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το σπορέλαιο, ρίξτε το σιμιγδάλι
και τα αμύγδαλα.
* Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα. Κατεβάστε από
τη φωτιά.
* Περάστε το σιρόπι από λεπτό τρυπητό για να αφαιρέσετε τα
στερεά υλικά και
πολύ προσεκτικά ρίξτε το σιμιγδάλι.
* Με ένα σύρμα τα ανακατεύετε και προσθέστε τα σταφιδάκια.
* Ανακατέψτε μέχρι να πήξει το μείγμα.
* Βάλτε το σε λαδωμένη φόρμα και αφήστε να κρυώσει.
* Βγάζετε τον χαλουβά από τη φόρμα και πασπαλίζετε με λίγη
κανέλα.
Posted by ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ
ΠΗΓΗ:http://hamomilaki.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου