Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Κυριακή των Αγίων Πατέρων (15 Ἰουλίου)

 "Των Αγίων Πατέρων ο Χορός" - (Ήχος Πλ.Δ )
Πρόκειται για το Δοξαστικό των Αγίων Πατέρων σε ήχο Πλ.Δ - Των Αγίων Πατέρων ο Χορός, το οποίο ερμηνεύει ο χορός του Ἄρχοντος Λαμπαδαρίου τῆς Μ.τ.Χ.Ε κυρ. Ελευθερίου Γεωργιάδη, υπό την διεύθυνση του ιδίου του Άρχοντα. Η ηχογράφηση προέρχεται από την Κασσέτα Νο 5 του Άρχοντα, όπου ηχογραφήθηκε το έτος 1991 σε συναυλία με τον χορό του. Το κείμενο προέρχεται από το δίτομο Δοξαστάριο του Δασκάλου και συγκεκριμένα από τον τόμο Β. Η μόνη αλλαγή που υπάρχει από το πρωτότυπο κείμενο είναι στην πρόταση,Τρανώς Παρέδωκε τη Εκκλησία, όπου εκεί τίθεται μία άλλη μουσική γραμμή η οποία ύστερα από αρκετό ψάξιμο, βρέθηκε στο Δοξαστάριο του Θεμιστοκλέους Γεωργιάδη σε άλλη όμως πρόταση και συγκεκριμένα στο σημείο, Εδογμάτισε και φύσιν. Στη μονωδία, ακούγετε ο Δάσκαλος

Βουβωνοκήλη:


 Τι είναι και τι την προκαλεί
Βουβωνοκήλη: Μια βουβωνική κήλη εμφανίζεται όταν μαλακός ιστός -συνήθως μέρος της μεμβράνης που περιβάλλει την κοιλιακή κοιλότητα ή μέρος του εντέρου- προεξέχει από ένα αδύναμο σημείο στους κοιλιακούς μυς. Η προκύπτουσα διόγκωση είναι επώδυνη, ειδικά όταν βήχετε, σκύβετε ή σηκώνετε ένα βαρύ αντικείμενο.
Μια βουβωνοκήλη δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνη από μόνη της. Ωστόσο, δεν περνάει μόνη της και αν δεν τη φροντίσετε μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή σας επιπλοκές. Για το λόγο αυτό, ο γιατρός σας είναι πιθανό να συστήσει χειρουργική επέμβαση για να διορθώσει μια βουβωνοκήλη που είναι επώδυνη ή τείνει να γίνεται μεγαλύτερη.
Βουβωνοκήλη: Αίτια
Μερικές περιπτώσεις βουβωνοκήλης δεν έχουν καμία προφανή αιτία. Συνήθως, όμως, οφείλονται σε ένα από τα ακόλουθα:
Αυξημένη πίεση εντός της κοιλιάς
Ένα προϋπάρχον ασθενές σημείο στο κοιλιακό τοίχωμα
Τέντωμα κατά τη διάρκεια της κίνησης του εντέρου ή της ούρησης
Ανύψωση κάποιου αντικειμένου με μεγάλο βάρος
Συσσώρευση υγρού στην κοιλιά
Εγκυμοσύνη
Υπερβολικό βάρος
Χρόνιος βήχας ή φτέρνισμα
Βουβωνοκήλη: Συμπτώματα
Μερικές κήλες στην βουβωνική περιοχή δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα. Συχνά, όμως, μπορείτε να δείτε και να αισθανθείτε τη διόγκωση που δημιουργείται από την κήλη. Η διόγκωση είναι συνήθως πιο προφανής όταν στέκεστε σε όρθια θέση.
Τα σημάδια της βουβωνοκήλης περιλαμβάνουν:
Μια διόγκωση στην περιοχή και στις δύο πλευρές του ηβικού σας οστού
Αίσθηση καψίματος ή πόνου στο εξόγκωμα
Πόνος ή δυσφορία στη βουβωνική σας χώρα, ειδικά όταν το σκύβετε, βήχετε ή σηκώνετε ένα αντικείμενο
Αδυναμία ή πίεση στη βουβωνική χώρα
Μερικές φορές, υπάρχει πόνος και πρήξιμο γύρω από τους όρχεις, όταν το προεξέχον έντερο κατεβαίνει στο όσχεο
Θα πρέπει να είστε σε θέση να σπρώξετε απαλά την κήλη πίσω στην κοιλιά σας όταν είστε ξαπλωμένοι. Αν όχι, το να εφαρμόσετε ένα επίθεμα πάγου στην περιοχή μπορεί να μειώσει το πρήξιμο αρκετά, έτσι ώστε η κήλη να μπει προς τα μέσα πιο εύκολα.
Πηγή: vimaorthodoxias.gr