Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Απόστολος επί του Αρχιερατικού Θρόνου κατά την τελετή της ενθρόνισης του. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΙΕΡΣΕΗΣ   

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Μητροπολίτης Ιερσέης Απόστολος θα εκφωνήσει την ομιλία κατά την Πατριαρχική Λειτουργία της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επί τη μνήμη του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, ιδρυτή της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου.

Την επιλογή και την ανάθεση αυτή στον Μητροπολίτη Απόστολο, έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, γεγονός το οποίο περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο τον Μητροπολίτη Απόστολο, τη Μητρόπολη Νέας Ιερσέης και κατ’ επέκταση για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Απόστολος είναι συνοδικός πάρεδρος της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά την τρέχουσα Συνοδική περίοδο.

Πρόκειται για μία από τις πλέον κορυφαίες ημέρες και εορτές του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία συμμετέχει και επίσημη αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της πρεσβυτέρας Ρώμης υπό τον Καρδινάλιο κ. Kurt Koch, Πρόεδρο της Ποντιφικής Επιτροπής (Dicastery) για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, ο οποίος εκπροσωπεί τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρώμης.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Απόστολος παρευρέθηκε πρόσφατα στις ενθρονίσεις των Μητροπολιτών Φλωρίνης Ειρηναίου και Θεσσαλονίκης Φιλοθέου.

Το Πατριαρχείο εξέδωσε το ακόλουθο επίσημο ανακοινωθέν:

«Ανακοινούται, ότι επί τη εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, τη και Θρονική Εορτή της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τελεσθήσονται εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ, την μεν Τετάρτην, 29ην Νοεμβρίου, και ώραν 4:30 μ.μ., Μ. Εσπερινός, χοροστατούσης της Α. Θ. Παναγιότητος, την δε Πέμπτην, 30ην ιδίου, η καθιερωμένη Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία.

Tον θείον λόγον θα κηρύξη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος.

Κατ’ αυτήν θα παραστή, ως κατ’ έτος, επίσημος Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Ρώμης υπό την ηγεσίαν του Σεβ. Καρδιναλίου κ. Kurt Koch, Προέδρου του Ποντιφηκού Συμβουλίου διά την προώθησιν της ενότητος των Χριστιανών.

Μετά το πέρας του Εσπερινού της Εορτής, η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης θα χειροθετήση εις Αρχοντα Οφφικιάλιον της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας τον Ελλογιμ. κ. Λεωνίδαν Τζώνην, εξ Αθηνών».

ΠΗΓΗ:https://www.exapsalmos.gr/o-mitropolitis-neas-ierseis-apostolos-tha-milisei-sti-throniki-giorti-sto-fanari/