Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Χειροτονία αποφοίτου της Πατμιάδας

Εις Διάκονον χειροτονία του Γεώργιου

Γαμπιέρη, απόφοιτου της Σχολής

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στον ενοριακό ιερό ναό του Σωτήρος Χριστού Λέρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου του Γεωργίου Γαμπιέρη, αποφοίτου της Σχολής μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συμπροσευχομένου του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συλλειτουργούντων του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Νικοδήμου και εφημερίου του Ιερού Ναού, του αρχιμ. Επιφανίου, συγγενή του χειροτονηθέντος, εκ της Ιεράς Π.Β.Σ. Μονής Πάτμου, και του αρχιμ. Γεδεών.

Τη χειροτονία παρακολούθησαν η Ηγουμένη της Ι. Μονής Αγίων Αγγέλων μοναχή Παρασκευή, η μοναχή Ευλογία, οι Αρχές του νησιού, οι γονείς, η σύζυγος, τα αδέλφια, οι συγγενείς και φίλοι του νέου ιεροδιακόνου, αλλά και πλήθος πιστών, ενώ τη Θεία Λειτουργία και το Ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας κάλυψε η εκκλησιαστική τηλεόραση “ΘΑΡΡΙ TV”.

Ο νέος διάκονος γεννήθηκε στη Λέρο και φοίτησε στη Σχολή μας κατά τα σχολικά έτη 2010-2013. Διακρίθηκε για το ήθος του, την προσήλωσή του και την ιερατική του κλίση.

Ευχόμαστε στο νεοχειροτονηθέντα διάκονο, πατέρα Γεώργιο, «πληρότητα διακονίας εν Κυρίω». Οι Έφοροι και Προστάτες του νησιού μας Άγιοι Ιωάννης ο Θεολόγος, Όσιος Χριστόδουλος και Άγιος Μακάριος ο Καλογεράς ας τον ευλογούν ώστε να σηκώσει επάξια τον αναστάσιμο σταυρό της ιεροσύνης!

ΠΗΓΗ http://lyk-ekkl-patmou.dod.sch.gr/eis-diakonon-cheirotonia-georgioy/
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΤΜΙΟ": Μεγάλη συγκίνηση και χαρά για την "είσοδο" στις τάξεις των Κληρικών και άλλου αποφοίτου. Και η συγκίνηση αυτή δικαιολογείται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παΐσιος και οι άλλοι δύο Πρεσβύτεροι, ο Ἀρχιμ. π. Επιφάνιος Κάνδρος καί ὁ π. Νικόδημος Φωκάς, είναι και αυτοί απόφοιτοι της παλαίφατης Σχολής μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου