Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Αμπούλες φυσιολογικού ορού για υγιεινό καθαρισμό

Συμβουλές υγιεινού καθαρισμού για το μωρό σας και όλη την οικογένεια


Ο υγιεινός καθαρισμός και η φροντίδα του μωρού αλλά και όλης της οικογένειας είναι η Νο1 προτεραιότητα κάθε μανούλας. Το ξέρατε ότι έχετε έναν πολύτιμο σύμμαχο σε αυτή την αποστολή;

Είναι οι αμπούλες φυσιολογικού ορού!

Γιατί;
Είναι απόλυτα φυσικό, υγιεινό και ασφαλές προϊόν καθώς δεν περιέχει συντηρητικά, φαρμακευτικές ουσίες και χημικά πρόσθετα
Είναι 100% αποστειρωμένο καθώς οι αμπούλες είναι μιας χρήσης
Είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό
Είναι εύκολο στη χρήση και πρακτικό γιατί μπορείτε να το έχετε πάντα και παντού μαζί σας
Συνιστάται από παιδιάτρους και ΩΡΛ
Και τέλος έχει 6+1 χρήσεις που μπορεί να μην ξέρατε….ανακαλύψτε τες!

Νο1 – Υγιεινή της μύτης


Η καθαρή μύτη είναι ο Νο1 παράγοντας προστασίας της υγείας μας, καθώς ο ρινικός βλεννογόνος λειτουργεί ως φυσικός φραγμός σε κάθε είδους παθογόνο μικροοργανισμό όπως βακτήρια, ιούς, ρύπανση, σκόνη. Ειδικά για τον 1ο χρόνο της ζωής τους, που τα μωρά δεν μπορούν να φυσήξουν τη μύτη τους, οι ρινικές πλύσεις με αμπούλες φυσιολογικού ορού είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για λιγότερες ιώσεις αλλά και για ένα πιο χαρούμενο μωρό, αφού η βουλωμένη μύτη το δυσκολεύει στην αναπνοή, το φαγητό και τον ύπνο. Οι αμπούλες αποστειρωμένου φυσιολογικού ορού ρευστοποιούν τις βλέννες που απομακρύνονται ευκολότερα, και επίσης αποκαθιστούν άμεσα το πρόβλημα της ξηρότητας στο ρινικό βλεννογόνο.

Νο2 – Ρινικός καθαρισμός με χρήση αποφρακτήρα
Σε επίμονες περιπτώσεις συστήνεται η συνδυαστική χρήση φυσιολογικού ορού και ρινικού αποφρακτήρα για βρέφη. Πρόκειται για μία εύχρηστη συσκευή, ειδικά σχεδιασμένη για να εφαρμόζει τέλεια στα βρεφικά ρουθουνάκια. Έτσι εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα καθαρίζει η μυτούλα από τις ρινικές εκκρίσεις και τυχόν υπολείμματα επιτρέποντας στο παιδί να αναπνεύσει και πάλι ελεύθερα, μέσα σε λίγα µόνο λεπτά!

Μάθετε πως θα το χρησιμοποιήσετε σωστά εδώ!

Νο3 – Καθαρά αυτιά 

Η υγιεινή των αυτιών είναι σημαντική καθώς στο εξωτερικό τμήμα του αυτιού μαζεύονται σκόνες, χνούδι, μικρόβια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις, ερεθισμούς, αλλεργίες κ.ά. Η καλύτερη στιγμή για τον καθαρισμό των αυτιών είναι μετά το καθημερινό μπάνιο. Χρησιμοποιούμε μία μπατονέτα, βαμβάκι, ή γαζούλα που έχουμε βρέξει με φυσιολογικό ορό και καθαρίζουμε το εξωτερικό μέρος και τις πτυχές πίσω από το αυτί. Προσοχή, ποτέ δεν βάζουμε τίποτα μέσα στον ακουστικό πόρο δηλαδή στην τρύπα του αυτιού.

Νο4 – Οφθαλμική υγιεινή

Αν το μωράκι σας εμφανίσει τσίμπλες, κρατήστε με το ένα χέρι σας το κεφαλάκι του από το σβέρκο και με το άλλο ρίξτε μερικές σταγόνες διαλύματος φυσιολογικού ορού σε κάθε ματάκι προσέχοντας να μην αγγίξετε με τον οφθαλμό με την αμπούλα. Σκουπίστε το πλεονάζον υγρό με μια αποστειρωμένη γάζα. Φυσικά η ίδια διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί σε μεγαλύτερα παιδιά και σε ενήλικες.

Νο5 – Καθαρισμός φακών επαφής

Σας τελείωσε το υγρό φακών επαφής και τα καταστήματα είναι κλειστά; Είστε έξω όλη μέρα και θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα και εύκολα τους φακούς σας ή να τους ενυδατώσετε; Οι αμπούλες φυσιολογικού ορού δίνουν τη λύση γιατί μπορείτε να τις έχετε πάντα στην τσάντα σας και …καθαρίσατε!

Νο6 – Εισπνοές μέσω νεφελοποιητή

Σε περιπτώσεις λοιμώξεων της αναπνευστικής οδού (πχ λαρυγγίτιδα, βρογχιολίτιδα), πολλοί παιδίατροι συστήνουν εισπνοές με φυσιολογικό ορό σε αρχικό στάδιο ή σε πιο προχωρημένο στάδιο θεραπεία αερολύματος όπου ο φυσιολογικός ορός είναι απαραίτητος για την αραίωση των φαρμακευτικών σκευασμάτων. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας και τις οδηγίες χρήσης του σκευάσματος σχετικά με την αραίωση.

Νο7 – Καθαρισμός πληγών και τραυμάτων

Ο φυσιολογικός ορός είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος ως η ιδανικότερη και πιο ασφαλής μέθοδος καθαρισμού τραυμάτων και πληγών ανεξάρτητα από την αιτία, καθώς το πλεονέκτημα της συσκευασίας σε αμπούλες διατηρεί το περιεχόμενο 100% αποστειρωμένο.
 

ΠΗΓΗ:infokids.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: https://hamomilaki.blogsp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου