Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Ιωάννης Ο ΧρυσόστομοςΈνα απίστευτο θρησκευτικό περιστατικό 
μέσα από μια αγιογραφία 

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος της Πάτμου. Η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου τιμάται αύριο και στην Πάτμο φιλοξενείται
μια εκπληκτική τοιχογραφία που την προσπερνάμε καθώς περιδιαβαίνουμε τον τοξωτό εξωνάρθηκα της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και να μην την έχουμε προσέξει οι περισσότεροι από εμάς.
Στο ενδιάμεσο της κεντρικής καμάρας του 12ου αι, ψηλά και Δ ιστορείται σε μια τοιχογραφία της περιόδου 16ου με 17ου αι, το εξής περιστατικό:
Κάποτε στην Κωνσταντινούπολη ένας άνδρας είχε κανονίσει μια συνάντηση με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
Ο γραμματέας του, όταν πήγε να αναγγείλει την άφιξη του, τον βρήκε απασχολημένο με κάποιον άλλον άνδρα, ο οποίος ήταν σκυμμένος κοντά στο αυτί του αγίου και του υπαγόρευε κάτι, ενώ ο άγιος έγραφε σε χαρτί αυτά που άκουγε.
Ο γραμματέας δεν θέλησε να τους ενοχλήσει και είπε στον επισκέπτη να περιμένει. Κάθε φορά που πήγαινε, τους έβλεπε σε αυτή την εργασία. Στο τέλος ο επισκέπτης αγανάκτησε και έφυγε.
Όταν βρήκε τον Άγιο μόνο του, τού ανέφερε για τον επισκέπτη που έφυγε. Ο Άγιος Ιωάννης τότε τον ρώτησε γιατί δεν τον πέρασε αμέσως στο γραφείο και αυτός δικαιολογήθηκε ότι δεν ήθελε να τον ενοχλήσει στην εργασία που είχε με τον άλλον άνδρα. Ο Χρυσόστομος του αποκρίθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας άλλος μέσα στο γραφείο του όλη αυτή την ώρα και ότι ήταν μόνος.
Λέγεται ότι, ο άνδρας αυτός ήταν ο Απόστολος Παύλος που εκείνη των ώρα υπαγόρευε στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο την ερμηνεία των επιστολών του. 

Γι' αυτό το λόγο, σε ένδειξη σημείου και θαύματος αυτού του γεγονότος, το αυτί του Αγίου Ιωάννου είναι μέχρι σήμερα άφθαρτο και βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.
Θαυμάστε το περιστατικό σ΄όλη του τη μεγαλοπρέπεια με τον γραμματέα του Αγίου να παρακολουθεί από το παράθυρο τον Θαυμαστό επισκέπτη και τμήματα των λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που βρίσκονται σε μονές του Αγίου Όρους.
ΠΗΓΗ: http://topika-nea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου