Μια συνταγή που θα λατρέψετε
Η συγκεκριμένη συνταγή μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή: έκανε την καρδιά μας να φτερουγίσει και τα σάλια μας να τρέξουν. Ιδού:
Μακαρόνια Bolognese – Special edition
½ κιλό ζυμαρικά φετουτσίνι ( αν δεν βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγκουίνι)1 ματσάκι σέλερι, ψιλοκομμένο 3 ντομάτες αποφλοιωμένες και λιωμένες στον τρίφτη1 φλιτζάνι λευκό, ξηρό κρασί2 κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες1 μικρή ελαφρώς καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος100 γρ. παρμεζάνα τριμμένηΤοποθετείστε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μία κουταλιά ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, προσθέστε τον κιμά και τσιγαρίστε
τον ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να αλλάξει χρώμα. Όταν τελειώσετε το
τσιγάρισμα, βάλτε σε ένα πιάτο τον κιμά και αφαιρέστε τυχόν λίπη από την
κατσαρόλα.Προσθέστε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο που απέμειναν στην κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε στο σκεύος τα ψιλοκομμένα λαχανικά και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν πολύ (τουλάχιστον 15 λεπτά).Προσθέστε το κρασί και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τα λαχανικά με το κρασί να βράσουν στη χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 10 λεπτά.Βάλτε
στην κατσαρόλα τον κιμά με τις λιωμένες τομάτες, τη δάφνη, το
μοσκοκάρυδο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοψηθεί για περίπου μία ώρα (όσο χαμηλότερη είναι η φωτιά, τόσο το καλύτερο -η υπομονή σας θα ανταμειφθεί!).Ξεκινήστε το βράσιμο των ζυμαρικών λίγο πριν «κατεβάσετε» τη σάλτσα από τη φωτιά. Σουρώστε και κρατήστε ένα φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.Τοποθετείστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε φωτιά μέτρια προς δυνατή. Λιώστε το βούτυρο και, στη συνέχεια, ρίξτε το σκόρδο και ανακατέψτε το μέχρι να απελευθερωθεί το άρωμά του (λιγότερο από ένα λεπτό). Προσθέστε την ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
και ανακατέψτε για 1 με 2 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και χύστε την
Bolognese, το φλιτζάνι με το νερό από τα μακαρόνια και την κρέμα
γάλακτος στην καινούρια κατσαρόλα. Αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 2
με 3 λεπτά και προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε για 3 έως 5 λεπτά και
κατεβάστε το φαγητό απ’ τη φωτιά.Συμβουλή: μη σερβίρετε αμέσως -αφήστε τη σάλτσα και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα για λίγο, να «δέσουν».Η σπεσιαλ εκδοχή της Bolognese που προτείνουμε σερβίρεται με τριμμένη παρμεζάνα.
ΠΗΓΗ: http://www.msn.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου