..... ρολό
- Προετοιμασία:
50
λεπτά
- Ψήσιμο:
1 ώρα
και 45 λεπτά
- Μερίδες:
6
- Δυσκολία:
μέτριο
- χωριάτικα
φύλλα: 8
- κιμάς:
500 γρ.
- κρεμμύδια:
3 μεγάλα, ψιλοκομμένα
- μαϊντανός:
3 κουταλιές της σούπας
- πιπεριά
Φλωρίνης: 1 ψιλοκομμένη
- φέτα:
200 γρ.
- γραβιέρα:
300 γρ.
- ταμπάσκο:
λίγες σταγόνες
- αλάτι:
όσο θέλετε
- πιπέρι:
φρεσκοτριμμένο
- αυγό: 1
χτυπημένο
- ελαιόλαδο:
1/4 φλιτζανιού για το σοτάρισμα
- βούτυρο:
150 γρ. λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
1. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι
να ροδίσουν, προσθέστε τον κιμά και τις πιπεριές και ανακατεύετε. Σιγοβράζετε
για 30’. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε το
μαϊντανό, τα τυριά και το ταμπάσκο και ανακατεύετε.
2. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί.
Απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια 2 χωριάτικα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αφού
αλείψετε ανάμεσα με βούτυρο. Απλώνετε το 1/4 από τη γέμιση και τυλίγετε σε
ρολό. Κολλάτε τις άκρες και αλείφετε το ρολό με βούτυρο λιωμένο και αυγό.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες τρεις φορές, φτιάχνοντας 4 ρολά συνολικά.
3. Ψήνετε τα ρολά στους 180 °C για 55’
μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε κομμένα σε
χοντρές φέτες.
Mix & Match
Πλούσια και νόστιμη, με φουλ γευστικό περιεχόμενο και
τραγανό περίβλημα, η κιμαδόπιτα ταιριάζει με μαλακά ερυθρά κρασιά, αλλά γιατί
όχι και με κάποιο όξινο αλλά πλούσιο λευκό. Ένα χαρμάνι από Sauvignon και
Ασύρτικο στην περίπτωση του λευκού ή ένα Merlot διετίας αν προτιμάτε ερυθρό.
Απολαύστε με
- Λευκό κρασί
- ΠΗΓΗ:http://www.icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου