Λικέρ ροδιού
Υλικά
8-10
ρόδια
750 γρ.
ζάχαρη
750 ml
τσίπουρο ή ρακή
1
ξυλάκι κανέλας
3-4
γαρίφαλα
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα ρόδια, ώστε να πάρετε
τους σπόρους και όσο υγρό βγάλουν. Βάζετε τους σπόρους και το ζουμί των ροδιών,
τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα σε βάζο που κλείνει ερμητικά. Αφήνετε
περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος ή έξω στον ήλιο. (Κουνάτε το βάζο 1-2 φορές την
ημέρα).
2. Μετά το μήνα φιλτράρετε το
περιεχόμενο του βάζου και το ανακατεύετε με το τσίπουρο ή τη ρακή. Το βάζετε σε
μπουκάλια, χωρίς να τα γεμίσετε πάνω πάνω, ώστε να μπορείτε να το κουνάτε κάθε
τόσο. Το αφήνετε άλλες 10 μέρες και το λικέρ είναι έτοιμο.
Συμβουλή
Επειδή το πραγματικό χρώμα του λικέρ δε θυμίζει σε
ένταση το μαγικό πορτοκαλοκόκκινο του ροδιού, αρκετοί στάζουν λίγες σταγόνες
γρεναδίνη μέσα για να το τονίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου