Δροσιστική και πανεύκολη
σπιτική γκαζόζα.
1 μικρό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
(ή όσο θέλετε ή καθόλου)
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
(κοφτό)
κρύο νερό
Πώς το κάνουμε:
- Εφαρμόστε πάνω από το ποτήρι σας
- ένα σουρωτήρι και στύψτε το λεμόνι
- με το χέρι σας (έτσι θα αποφύγετε
- κομματάκια και κουκουτσάκια).
- Προσθέστε τη ζάχαρη και λίγο
- κρύο νερό και ανακατέψτε καλά
- να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Γεμίστε με το υπόλοιπο κρύο νερό
- το ποτήρι σας, αλλά αφήστε
- ένα δάχτυλο περιθώριο για να μη
- χυθεί ο αφρός που θα δημιουργηθεί
- με τη σόδα.
- Τέλος προσθέτετε τη σόδα, ανακατεύετε
- καλά και απολαμβάνετε.
*****
- Προσοχή στη σόδα, λίγη είναι αρκετή.
- Εάν βάλετε παραπάνω, δεν θα έχει ωραία
- γεύση η γκαζόζα σας.
- Το παρασκευάζουμε και με
- φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε και 2
- φύλλα δυόσμου για επιπλέον δροσιά.
- Η μαγειρική σόδα συνδέεται και
- με τη θεραπεία του καρκίνου
- και των μυκητιάσεων!
"Ο Πατμιος "εὐχαριστεῖ θερμά τόν ἀγαπητό
κ. Βουτζουλίδη Κωνσταντῖνο, γιά τήν ἀποστολή
τοῦ ἀνωτέρω
κ. Βουτζουλίδη Κωνσταντῖνο, γιά τήν ἀποστολή
τοῦ ἀνωτέρω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου