Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Χταποδοκεφτέδες


Χταποδοκεφτέδες

                                                      Συστατικά
·        Mισό μικρό χταπόδι ή 2-3 κουκούλες χταποδιού (500 γρ.)
·        2 φύλλα δάφνης
·        1 κ.σ. πιπέρι κόκκους
·        2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
·        διάφορα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, βασιλικό)
·        1 κρεμμύδι μεγάλο φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
·        ξύσμα από 3 λάιμ
·        χυμό από 1 λάιμ
·        1 κ.σ. ελαιόλαδο
·        φρυγανιά τριμμένη (50 γρ. περίπου)
·        1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
·        2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
·        πιπέρι
·        αλάτι
                                                            Για τη σάλτσα
·        2 κ.σ. ταχίνι
·        3 κ.σ. νερό
·        αλάτι
·        πιπέρι
·        χυμό από ½ λεμόνι
1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740
16-17
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6
1
Βαθμός Δυσκολίας
                                             Μέθοδος Εκτέλεσης
·        Αρχικά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια του χταποδιού.
·        Ρίχνουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με κόκκους πιπέρι, φύλλα δάφνης και ξύδι.
·        Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το πόσο τραγανό θέλουμε το χταπόδι μας.
·        Μόλις βράσουμε, αφαιρούμε τους κόκκους πιπεριού που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω στο χταπόδι και το χοντροκόβουμε.
·        Ρίχνουμε το χταπόδι σ’ένα μπολ και προσθέτουμε τα αρωματικά μας (δυόσμο, άνηθο, βασιλικό). Ψιλοκόβουμε και το φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτουμε ξύσμα από 3 λάιμ και χυμό από 1. Ανακατεύουμε.
·        Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αυγό και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
·        Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
·        Στη συνέχεια, βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά.
·        Ρίχνουμε αλεύρι σ’ένα ταψί και φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα χταποδιού. Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί, πάνω στο αλεύρι.
·        Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι για να σοτάρουμε τα κεφτεδάκια.
·        Αφού τα σοτάρουμε, τα βάζουμε σ’ένα ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
                                                   Για τη σάλτσα
·        Ρίχνουμε 2 κ.σ. ταχίνι σ’ενα μπολάκι. Προσθέτουμε 3 κ.σ. νερό και αραιώνουμε καλά.
·        Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό από ½ λεμόνι
·        Σερβίρουμε.
Tip
Mπορείτε να τους κρατήσετε στην κατάψυξη παναρισμένους μόνο για 1 μήνα.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.diakonima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου