Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Λ. Κονιόρδου:


Σε εκτενή ενημέρωση για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, καθώς και για αυτά που είτε είναι σε εξέλιξη είτε προγραμματίζονται να γίνουν το προσεχές χρονικό διάστημα αναφέρθηκε κατά την ομιλία της, στο αναπτυξιακό συνέδριο Νοτίου Αιγαίου η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου.
Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι από τους διαμορφωτές της ελληνικής πολιτιστικής ταυτότητας και αποτελούν το «παράθυρο» της χώρας προς τον έξω κόσμο τόνισε στην ομιλία της η υπουργός Πολιτισμού η οποία αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες της πολιτικής για τον πολιτισμό που είναι ο χώρος και χρόνος, η συλλογικότητα η ποικιλομορφία και η βιώσιμη ανάπτυξη.
Η ανάδειξη του πολιτισμού και των μνημείων των νησιών μας, επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Κονιόρδου, συμβάλλει στη θωράκιση των νησιών μας και στη θωράκιση της χώρας και έτσι θα πρέπει να το δούμε.
Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στα δύο εμβληματικά μνημεία της Δωδεκανήσου, τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και την μονή της Πάτμου. Ειδικά για τη Μεσαιωνική Πόλη ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υπογραφεί σύντομα προγραμματική σύμβαση με το δήμο της Ρόδου για την προστασία και την ανάδειξη της.
Χαρακτήρισε επίσης ως σημαντικό έργο την αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου, οι μελέτες του οποίου έχουν εγκριθεί πρόσφατα αλλά τόνισε ότι απαιτούνται πόροι για να γίνουν τα απαιτούμενα έργα.
Στο πλαίσιο της ομιλίας της η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι υπεγράφη πρόσφατα μνημόνιο συναντίληψης μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και του ΤΑΙΠΕΔ για τη διενέργεια ερευνητικών τομών στους χώρους που πρόκειται να οικοδομηθούν στην περιοχή του γκολφ Αφάντου.
Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς τόσο στα Δωδεκάνησα όσο και στις Κυκλάδες.
Στην αρχική παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγκος είχε θέσει ως ζήτημα την ανάγκη κατασκευής ανάδειξης και στελέχωσης των μουσείων που υπάρχουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
ΠΗΓΗ: https://parapona-rodou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου