Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Δασικοί Χάρτες

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες
Σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Τροποποιήσεις διατάξεων τη δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις».


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τους δασικούς χάρτες, με την κυβέρνηση να υλοποιεί τη δέσμευσή της για ρύθμιση των θεμάτων μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων παρέχεται η δυνατότητα στους αγρότες  να εξαγοράσουν σε 100 δόσεις τα παράνομα εκχερσωμένα αγροτεμάχια.
Παράλληλα, προβλέπεται γενναία αναπροσαρμογή του ανταλλάγματος χρήσης, δηλαδή του ενοικίου της γης σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόθεση εξαγοράς, ενώ επιτρέπεται πλέον και η κατασκευή μικρών υποδομών, όπως γεωτρήσεις, που εξυπηρετούν την υπουργική δραστηριότητα.
Με το νομοσχέδιο τακτοποιείται και το αίτημα των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ για ατέλεια στην υποβολή αντιρρήσεων για δημοτικές εκτάσεις, ενώ καθορίζονται με σαφήνεια τα πρόδηλα λάθη, δίδονται οδηγίες στη διοίκηση για τις πράξεις που πρέπει να γίνουν και εξαιρούνται οι πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις από τις προστατευτικές διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.
Δείτε στους παρακάτω συνδέσμους το νομοσχέδιο (link1link2link3link4link5).

Πληροφορίεςwww.bankingnews.gr
ΠΗΓΗ:https://dasarxeio.com/2017/04/05/2223/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου