Κουνέλι λεμονάτο με πατάτες
- Μερίδες: 6
- Υλικά
Δυσκολία: μέτριο
1 κουνέλι, 1 ½ κιλό περίπου
κομμένο σε μερίδες
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμός λεμονιού
- 3-4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κιλά πατάτες χοντροκομμένες
1 κύβος λαχανικών ή κοτόπουλου
αλάτι πιπέρι ρίγανη
Εκτέλεση
1. Πλένετε το κουνέλι με νερό και ξίδι
και το στεγνώνετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τις
μερίδες του κουνελιού 3΄-4΄. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και
συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν οι μερίδες του κουνελιού. Περιχύνετε
με το χυμό του λεμονιού το φαγητό και πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
2. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού
νερό και τον κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου και σιγοβράζετε το κουνέλι 1 ώρα
περίπου. Τοποθετείτε τις χοντροκομμένες πατάτες στο τηγάνι και τις σοτάρετε με
το υπόλοιπο λάδι. Τις προσθέτετε στο κουνέλι και σιγοβράζετε μέχρι να
μαλακώσουν και να απορροφήσουν τους ζωμούς του φαγητού.
ΠΗΓΗ:http://www.icookgreek.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου