Ζαχάρωσε το μέλι! Και τώρα τι
κάνουμε;
Μην ανησυχείτε, η κρυστάλλωση είναι ένα καθαρά φυσικό
φαινόμενο και συμβαίνει στα διαλύματα εκείνα που είναι υπερκορεσμένα σε
σάκχαρα, όπως ακριβώς το μέλι. Επομένως η φυσική κατάσταση του μελιού είναι η
κρυστάλλωση. Όλα τα μέλια, εκτός από το πευκίσιο και το ελατίσιο,
κρυσταλλώνουν. Αν όχι, κάτι συμβαίνει.
Αν θελήσετε να ρευστοποιήσετε ένα κρυσταλλωμένο μέλι
Θα τοποθετήσετε το βάζο με το μέλι μέσα σε δοχείο με νερό το οποίο ζεσταίνεται, ανακατεύοντας συνεχώς το μέλι για να θερμαίνεται ομοιόμορφα. Κατά διαστήματα με θερμόμετρο παίρνετε τη θερμοκρασία του μελιού, η οποία δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ:http://www.pentapostagma.gr/Θα τοποθετήσετε το βάζο με το μέλι μέσα σε δοχείο με νερό το οποίο ζεσταίνεται, ανακατεύοντας συνεχώς το μέλι για να θερμαίνεται ομοιόμορφα. Κατά διαστήματα με θερμόμετρο παίρνετε τη θερμοκρασία του μελιού, η οποία δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου