Ταχινόπιτα
Υλικά
3 φλ. αλεύρι
2 φλ. ταχίνι
1 φλ. Canderel σε σκόνη
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 φλ. νερό από βρασμένα κανελογαρύφαλλα
1/2 φλ. κονιάκ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
1 κ.γ. κοφτό κανελογαρύφαλλα σκόνη
3 κ.γ. κοφτά μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
2 φλ. ταχίνι
1 φλ. Canderel σε σκόνη
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1 φλ. νερό από βρασμένα κανελογαρύφαλλα
1/2 φλ. κονιάκ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. σταφίδες μαύρες
1 κ.γ. κοφτό κανελογαρύφαλλα σκόνη
3 κ.γ. κοφτά μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
Οδηγίες
Βάζετε 2-3 κομμάτια κανέλα και
5-6 καρφάκια γαρύφαλλα
να βράσουν σε 2 φλυτζάνια νερό. Σουρώνετε και μετράτε 1
φλυτζάνι. Βάζετε το ταχίνι στο μίξερ και το ανακατεύετε
με το Canderel.
Προσθέτετε το μυρωδάτο νερό,
το χυμό πορτοκαλιών και το κονιάκ.
Πασπαλίζετε τις σταφίδες με
λίγο αλεύρι και κοσκινίζετε
το υπόλοιπο με το μπέικιν, την σόδα και τα
κανελογαρύφαλλα. Ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι στο ταχίνι
και στο τέλος τα
καρύδια και τις σταφίδες ανακατεύοντας ελαφρά με ένα κουτάλι. Αδειάζετε το
μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί
και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 β.
για 1 ώρα.
Εάν θέλετε μπορείτε να
σιροπιάσετε την ταχινόπιτα ετοιμάζοντας σιρόπι με 3 φλ. ζάχαρη, 2 φλ. νερό, 1
φλούδα λεμονιού και 1 κομμάτι κανέλα. Τρώγεται όμως πολύ ευχάριστα και έτσι.
"Ο Πάτμιος", εὐχαριστεῖ πολύ τόν ἀγαπητό κ.Ἀντώνη Πεζανάκη, γιά τήν ἀποστολή τῆς ἀνωτέρω συνταγῆς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου