Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Χαλβάς

ΧΑΛΒΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ


                                Υλικά:

                                    4     κούπες νερό
                                    2     κούπες ζάχαρη
                                   1/2  κούπα ηλιέλαιο
                                   1,5  κούπα σιμιγδάλι χονδρό
                                   4     βανίλιες
                                   1/2  κούπα σταφίδες
                                          λίγη κανέλα


Εκτέλεση:

Βάζω σε βαθιά κατσαρόλα τα τρία πρώτα υλικά
 να βράσουν για 10 λεπτά.

Προσθέτω σιμιγδάλι και βανίλιες και ανακατεύω
μέχρι να δεσουν τα υλικά σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρω και προσθέτω σταφίδες.

Αδειάζω σε στρογγυλή φόρμα 26 εκ. 
Πασπαλίζω με κανέλα. 
Μόλις κρυώσει, σερβίρω.
ΠΗΓΗ: http://www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου