Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παράδειγμα προς μίμηση!!!

 
 

KΩΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ: ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ (VIDEO)

1Πολλές οι παρουσίες και μεγάλη η συγκίνηση για ένα όνειρο πολλών ετών που έγινε πραγματικότητα. Ιδιαίτερη αναδρομή στο ξεκίνημα του και στην πίεση 2-3 μητέρων που έγινε η αιτία και η αφορμή να ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα που έσπασε ταμπού και στερεότυπα, έκανε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Κω Κ. Καΐσερλης (τονίζοντας και τον ιδρυματικό του χαρακτήρα κατά το πρότυπο του Μακάριου στην Κύπρο), στο τέλος των ομιλιών,  μιας και η Ι. Ρούφα που συντόνιζε έδωσε πρώτα το λόγο στον δωρητή Π. Σβουρένο ο οποίος καταχειροκροτήθηκε σε κάθε αναφορά του ονόματος του και της δωρεάς του -τελευταία κατασκευάζει και την πέργκολα που θα ενώσει τα κτήρια με την τρεπεζαρία για να μην βρέχονται τα παιδιά.

Χαρακτηριστικός ήταν ο λόγος και η αναφορά του Π. Σβουρένου στο πως νιώθει για τη δωρεά αυτή αλλά και τις μοναδικές στιγμές που ζει όταν έρχεται τακτικά τα μεσημέρια "να βάλει νερό στη γούρνα για τα αδέσποτα ζώα και τα πουλιά". Επίσης έπλεξε το εγκώμιο τόσο στην Ι. Ρούφα για το πόσο δραστήρια, ενεργητική και κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι, όσο και στον π/ Δήμαρχο Μ. Φάκκο τον "πιο φιλάνθρωπο Δήμαρχο", όπως τον χαρακτήρισε (που επί Δημαρχίας του έγινε το έργο) λέγοντας  μάλιστα ότι "μπορεί ο Κ. Καΐσερλης να έχει χαθεί από τον κόσμο, αλλά φροντίζει πάντα να επιλέγει τους κατάλληλους συνεργάτες και η επιλογή να αφήσει στο πόδι του τον Μ. Φάκκου όταν αποφάσισε να φύγει κάποτε από τη Δημαρχία ήταν η πιο σωστή" (με τον κόσμο να χειροκροτά και τον Κ. Καΐσερλη να συμφωνεί, αλλά και να μειδιά μόλις άκουσε ότι "εχει χαθεί από τον κόσμο").

Προηγουμένως στο χαιρετισμό του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ είπε για άλλη μια φορά τα καλύτερα για την Ι. Ρούφα και το πόσο κοντά είναι στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι. Επίσης ανέφερε χαρακτηριστικά όταν χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση τη μεγάλη δωρεά του Π. Σβουρένου ότι δεν ξεχνά τους συνανθρώπους του και κάθε μήνα μια φορά τον επισκέπτεται στη Μητρόπολη για να το αποδείξει έμπρακτα...

alt

Εκ μέρους του Συλλόγου γονέων και φίλων εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την Ι. Ρούφα τον Π. Σβουρένο και όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτό το όνειρο πολλών ετών η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και φίλων του Ειδικού σχολείου Σ. Κανταρζή.

Ενώ σε μια βαθύτατα προσωπική και συναισθηματική ομιλία (από στήθους) η Αντιδήμαρχος  Ι. Ρούφα, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί ονομαστικά σε όλους όσοι βοήθησαν (& ιδιαίτερα τους συνεργάτες της με τους οποίους είναι δεμένη συναισθηματικά και πρωτίστως στον Π. Σβουρένο) για την επίτευξη αυτού του άθλου, τόνισε ότι το Σβουρένειο Κέντρο κάνει το ξεκίνημα του όχι με 15 που είχε παλιά, ούτε με 25 που είναι οι προβλεπόμενες θέσεις του, αλλά με 30 παιδιά και αυτό είναι κατάκτηση!

Στη συνέχεια ανέφερε τους στόχους για δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αγορά νέου λεωφορείου (ανακοίνωσε ότι η Αστική συγκοινωνία έχει ταμείο 1 εκ. 150 χιλ. ευρώ), δίνοντας την τελική υπόσχεση (στην αρχική σχετική προτροπή του Μητροπολίτη) και για εξασφάλιση στέγης για τα παιδιά αυτά, όταν κάποτε οι γονείς τους φύγουν από τη ζωή (εισπράττοντας θερμά χειροκροτήματα, όπως κααι στο κλείσιμο αφού αναφέρθηκε στον Δήμαρχο - και την προτροπή που της έδωσε στο γραφείο του με το γνωστό τραγούδι: "Υπερασπίσου το παιδιά γιατί αν γλιτώσουν τα παιδιά  υπάρχει ελπίδα" τόνισε καταχειροκροτούμενη "για αυτά τα παιδιά πολιτεύομαι!"

Ενώ, δεν παρέλειψε και η ίδια να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον π. Δήμαρχο Μ. Φάκκο που επί δημαρχίας του χτίστηκε το σχολείο λέγοντας μάλιστα ότι τον θεωρεί πρότυπο της στην πολιτική. (Αναφορά έκανε για άλλη μια φορά και στους  διάφορους"λασπολόγους" λέγοντας ότι "η λάσπη δεν είναι δομικό υλικό και επιστρέφει σε αυτούς που την εκτοξεύουν" αλλά και πως "εμείς χτίζουμε και αυτοί απλώς ρίχνουν λάσπη...")

Τέλος κόπηκε η κορδέλα από τον Π. Σβουρένο και τα παιδιά (για άλλη μια φορά έψαχναν το ψαλίδι, όπως έγινε και στο κέντρο Συμβουλευτικής στο Ζηπάρι), ενώ αμέσως μετά στα πηγαδάκια στελέχη της Δημ. Αρχής σχολίαζαν αρνητικά την απουσία της αντιπολίτευσης γιατί όπως μας σχολίασε χαρακτηριστικά "δεν χωράει μικροπολιτική σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα μιας και είμαστε άνθρωποι και όλοι μπορεί να έρθουμε κάποτε σε αυτή την ανάγκη...")

Αξιοσημείωτη πέραν των άλλων η παρουσία του Προέδρου και των παιδιών από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ Καλύμνου, που διασκέδασαν δεόντως στο τέλος μαζί με τα παιδιά του Σβουρένειου στο μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν για αυτά (& με τη δική τους συμμετοχή) ο μαέστρος Νίκος Γκαναβούρας και η Ανθίππη Παπαηλί που κυριολεκτικά τα ξεσήκωσε...
ΠΗΓΗ: http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/28714-uperapiou-to
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου