Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Φωτογραφική έκθεση


Μνήμες από το νησί της Αποκάλυψης
 στο φακό του Robert McCabe
 
Robert McCabe ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά το 1954 και από τότε συνέδεσε τη ζωή του με τη χώρα μας. Επισκέφθηκε την Πάτμο το 1967 και αμέσως ξεχώρισε το νησί από όλη την περιήγησή του, καθώς αντιλήφθηκε τη σπάνια ένωση μιας ζωντανής κοινότητας ανθρώπων με τη θρησκευτική και ιστορική τους παράδοση, το μοναδικό φυσικό και αρχιτεκτονικό κάλλος του τόπου.

Η φωτογραφική έκθεση στο νησί της Αποκάλυψης δεν αποτελεί μόνο το προϊόν της μεγάλης αγάπης του Robert McCabe για την Πάτμο. Θα αποτελέσει ταυτόχρονα την αφορμή να αναγεννηθούν πολύτιμες μνήμες της ζωής του νησιού.

Μέσα από περίπου 80 φωτογραφίες, αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό από τη συλλογή του φωτογράφου, άρτια επιμελημένο εποπτικό υλικό, καθώς και έντυπο που θα εκδοθεί ειδικά για την έκθεση, οι επισκέπτες του νησιού, Έλληνες και ξένοι, θα μπορέσουν να δουν όχι μόνο την εικόνα μιας Πάτμου που χάθηκε σιγά-σιγά, αλλά και αγαπημένες όψεις της πατμιακής καθημερινότητας και παράδοσης που αντιστέκονται στο πέρασμα του χρόνου. Τοπία ξεχασμένα και άνθρωποι που ίσως να μην υπάρχουν πια, ζουν μέσα από τον σεβασμό με τον οποίο τους αντιμετώπισε ο διακριτικός φακός του Robert McCabe.

Το γεγονός θα πραγματοποιηθεί 24 Ιουλίου-25 Αυγούστου στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Πάτμου. Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε η Ελισάβετ Πλέσσα.

Πληροφορίες : Ξανθοπούλου & Συνεργάτες, 210 3622970, 210 3622096
ΠΗΓΗ:webmaster@ecclesia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου