ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΟΙΚΟΝΟΜΊΑ
ΝΑ ΞΈΡΟYΜΕ ΤΙ
ΤΡΏΜΕ.
> Μετά από ενημέρωση που είχα από φίλο γεωπόνο, σας μεταφέρω τα παρακάτω: > > Ο Έλληνας έχει μια μανία να τρώει λευκό εισαγόμενο μανιτάρι από την > Πολώνια γιατί πιστεύει ότι επειδή είναι λευκό είναι και αγνό. Διαβάστε > λοιπόν τι συμβαίνει. > Τις 2 βδομάδες των εορτών, πουλήθηκαν 200 τόνοι εισαγόμενου λευκού,(AGARICUS ) > μπαγιάτικου, και ψεκασμένου με φορμόλη και χλωρίνη ( για να είναι > άσπρο) μανιταριού και ωφελήθηκαν 2 εταιρείες γερμανικών > συμφερόντων. Κατά το ίδιο διάστημα, πουλήθηκαν 30 τόνοι ολόφρεσκου > (ημέρας) Πλευρότους (ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ) που παρήχθηκε από 45 μικρές > οικογενειακές γεωργικές μονάδες που μαζί με τους εργαζόμενους εκεί, > έδωσε «ψωμί» σε πάνω από 300 οικογένειες . Εάν συνέβαιναν αντίστροφα, > τότε αντί για 45 μονάδες θα ζούσαν 300 μονάδες και συνολικά με τους > εργαζόμενους πάνω από 4000 άτομα!!!! > Αυτό είναι ένα απλό μάθημα γεωργικής οικονομίας αλλά πολλαπλασιάστε το > Χ 5.000 ή 10.000 για να δείτε τι γίνεται και στους άλλους κλάδους της > γεωργίας. > Και όλα αυτά γιατί οι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι το «λευκό» > μανιτάρι από την Πολωνία παράγεται πάνω σε κοτίσια κοπριά και για να > φαίνεται λευκό όταν έρχεται στην Ελλάδα (στην καλύτερη περίπτωση 5 > ημερών μπαγιάτικα) ψεκάζεται με χλωρίνη και φορμόλη, ενώ το > πλευρότους απλά καλλιεργείται σε καθαρό ελληνικό άχυρο και είναι > τελείως βιολογικό !!!! > > > Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το προωθήσετε... ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Νικόλαο Πάσσα για την αποστολή του ανωτέρω |
Πέμπτη 18 Απριλίου 2013
ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου