Νηστίσιμη με Ταχίνι!!
Υλικά
🍰 100 γραμμάρια ταχίνι
🍰 100 γραμμάρια ταχίνι
🍰 130 γραμμάρια ζάχαρη
🍰 60 ml χυμό πορτοκαλιού
🍰 100 ml μπράντι
🍰 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
🍰 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
🍰 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
🍰 1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα κυδώνι ή άλλη της αρεσκείας σας
Διαδικασία
🍰 Χτυπάτε το ταχίνι με τη ζάχαρη προσθέτοντας τμηματικά
το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει.
🍰 Προσθέτετε το μπράντι και το ξύσμα.
🍰 Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν
πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα του ταχινιού.
🍰 Το ζυμώνετε για να γίνει μια μέτρια προς μαλακή ζύμη.
🍰 Χωρίζετε τη ζύμη στα δυο.
🍰 Ανοίγετε το ένα κομμάτι στο μέγεθος της ταρτιέρας (ή
ταψιού) και το στρώνετε στην ταρτιέρα.
🍰 Παίρνετε 2-3 κομμάτια από το άλλο ζυμάρι και πλάθετε
κορδόνια πάχους δακτύλου. Τα τοποθετείτε γύρω-γύρω στην άκρη του ζυμαριού που
έχετε στρώσει στην ταρτιέρα.
🍰 Στρώνετε ομοιόμορφα την μαρμελάδα από πάνω.
🍰 Στρώνετε ομοιόμορφα την μαρμελάδα από πάνω.
🍰 Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και τα τοποθετείτε
πάνω στην μαρμελάδα καφασωτά έτσι που να σχηματίζονται ρόμβοι.
🍰 Ψήνετε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° ΠΗΓΗ:https://miteroula.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου