Χταποδοκεφτέδες
·
Mισό μικρό χταπόδι ή 2-3 κουκούλες
χταποδιού (500 γρ.)
·
2 φύλλα δάφνης
·
1 κ.σ. πιπέρι κόκκους
·
2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
·
διάφορα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο,
βασιλικό)
·
1 κρεμμύδι μεγάλο φρέσκο, κομμένο σε
λεπτές φέτες
·
ξύσμα από 3 λάιμ
·
χυμό από 1 λάιμ
·
1 κ.σ. ελαιόλαδο
·
φρυγανιά τριμμένη (50 γρ. περίπου)
·
1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
·
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
·
πιπέρι
·
αλάτι
Για τη σάλτσα
·
2 κ.σ. ταχίνι
·
3 κ.σ. νερό
·
αλάτι
·
πιπέρι
·
χυμό από ½ λεμόνι
1 ώρα και 15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
16-17
Μερίδα/ες
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
·
Αρχικά, αφαιρούμε το στόμα και τα μάτια
του χταποδιού.
·
Ρίχνουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα με
κόκκους πιπέρι, φύλλα δάφνης και ξύδι.
·
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία μεμβράνη
και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με 1 ώρα ανάλογα το πόσο τραγανό θέλουμε το
χταπόδι μας.
·
Μόλις βράσουμε, αφαιρούμε τους κόκκους
πιπεριού που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω στο χταπόδι και το χοντροκόβουμε.
·
Ρίχνουμε το χταπόδι σ’ένα μπολ και
προσθέτουμε τα αρωματικά μας (δυόσμο, άνηθο, βασιλικό). Ψιλοκόβουμε και το
φρέσκο κρεμμύδι και προσθέτουμε ξύσμα από 3 λάιμ και χυμό από 1. Ανακατεύουμε.
·
Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αυγό και το
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
·
Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και 1 κ.σ.
ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
·
Στη συνέχεια, βάζουμε ένα τηγάνι στη
φωτιά να κάψει καλά.
·
Ρίχνουμε αλεύρι σ’ένα ταψί και
φτιάχνουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια με το μείγμα χταποδιού. Τα τοποθετούμε
μέσα στο ταψί, πάνω στο αλεύρι.
·
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σ’ένα τηγάνι για
να σοτάρουμε τα κεφτεδάκια.
·
Αφού τα σοτάρουμε, τα βάζουμε σ’ένα ταψί
και ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για τη σάλτσα
·
Ρίχνουμε 2 κ.σ. ταχίνι σ’ενα μπολάκι.
Προσθέτουμε 3 κ.σ. νερό και αραιώνουμε καλά.
·
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χυμό από ½
λεμόνι
·
Σερβίρουμε.
Tip
Mπορείτε να τους κρατήσετε στην κατάψυξη παναρισμένους
μόνο για 1 μήνα.
Πηγή: akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου