ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ:
Αυτά τα τρόφιμα καταπολεμούν τον καρκίνο!
Μια οποιαδήποτε διατροφή δεν προκαλεί ούτε θεραπεύει τον καρκίνο.
Αλλά μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, γιατί
ορισμένα τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους δράσεις, προστατεύουν
περισσότερο από άλλα.
Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού έγινε περισσότερο γνωστός στο πλατύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.
Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:
Ο ογκολόγος, μαζί με την σεφ Καρολίν Ροστάνγκ γράφει βιβλία διατροφής και προτείνει συγκεκριμένες συνταγές, πραγματικές λιχουδιές.
Σε μια συνέντευξή του στο notretemps.com ο διάσημος ογκολόγος δήλωσε:
To τσιγάρο είναι ο πρώτος φίλος του καρκίνου;
Το τσιγάρο είναι η πρώτη αιτία καρκίνου και είναι υπεύθυνο για έναν καρκίνο στους τρεις. Αλλά γνωρίζουμε σήμερα ότι η ανάπτυξη της ασθένειας εξηγείται επίσης από έναν συνδιασμό πολλών αιτίων εκ των οποίων καμία μόνη της δεν μπορεί να ξεκινήσει την αφύσικη εξέλιξη των κυττάρων.
Πολύς ήλιος σε νεαρή ηλικία, πολύ κινητό τηλέφωνο, πολύ στρες, πολύ μολυσμένος αέρας, ακατάλληλα τρόφιμα ή ακόμη έλλειψη σωματικής άσκησης καταλήγουν να «τρελάνουν» όλο το ανοσιοποιητικό σύστημα.
Είναι σημαντική η διατροφή;
Απόλυτα! Το να τρώει κανείς βιολογικά προϊόντα και να έχει υγιεινή ζωή δεν είναι βέβαια εμβόλιο κατά του καρκίνου αλλά μπορεί να μειώσει τους κινδύνους.
Εσείς αλλάξατε ο ίδιος τις συνήθειές σας;
Ναι, τρώω περισσότερα αντιοξειδωτικά όπως κουρκουμά και σκόρδο και και σαν άσκηση κάνω χαλάρωση, την οποία έχω ενσωματώσει στο πρόγραμμά μου. Ο καθένας πρέπει να καταστρώνει τη δική του στρατηγική ευτυχίας για να προστατευθεί από τις συνέπειες της στενοχώριας ή από τις δυσκολίες της ζωής. ΠΗΓΗ:Παράπονα Ρόδου
Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού έγινε περισσότερο γνωστός στο πλατύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.
Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:
- Ρόδι
- Πράσινο τσάι
- Κουρκουμάς
- Καφές
- Ντομάτες
- Αυγό και ψωμί ολικής
- Μπρόκολο και λάχανο
- Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος και ρέγγες
- Κόκκινο κρασί με μέτρο
Ο ογκολόγος, μαζί με την σεφ Καρολίν Ροστάνγκ γράφει βιβλία διατροφής και προτείνει συγκεκριμένες συνταγές, πραγματικές λιχουδιές.
Σε μια συνέντευξή του στο notretemps.com ο διάσημος ογκολόγος δήλωσε:
To τσιγάρο είναι ο πρώτος φίλος του καρκίνου;
Το τσιγάρο είναι η πρώτη αιτία καρκίνου και είναι υπεύθυνο για έναν καρκίνο στους τρεις. Αλλά γνωρίζουμε σήμερα ότι η ανάπτυξη της ασθένειας εξηγείται επίσης από έναν συνδιασμό πολλών αιτίων εκ των οποίων καμία μόνη της δεν μπορεί να ξεκινήσει την αφύσικη εξέλιξη των κυττάρων.
Πολύς ήλιος σε νεαρή ηλικία, πολύ κινητό τηλέφωνο, πολύ στρες, πολύ μολυσμένος αέρας, ακατάλληλα τρόφιμα ή ακόμη έλλειψη σωματικής άσκησης καταλήγουν να «τρελάνουν» όλο το ανοσιοποιητικό σύστημα.
Είναι σημαντική η διατροφή;
Απόλυτα! Το να τρώει κανείς βιολογικά προϊόντα και να έχει υγιεινή ζωή δεν είναι βέβαια εμβόλιο κατά του καρκίνου αλλά μπορεί να μειώσει τους κινδύνους.
Εσείς αλλάξατε ο ίδιος τις συνήθειές σας;
Ναι, τρώω περισσότερα αντιοξειδωτικά όπως κουρκουμά και σκόρδο και και σαν άσκηση κάνω χαλάρωση, την οποία έχω ενσωματώσει στο πρόγραμμά μου. Ο καθένας πρέπει να καταστρώνει τη δική του στρατηγική ευτυχίας για να προστατευθεί από τις συνέπειες της στενοχώριας ή από τις δυσκολίες της ζωής. ΠΗΓΗ:Παράπονα Ρόδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου