Η πράσινη πηγή αντιοξειδωτικών
Ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά της
άνοιξης τα σπαράγγια προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμες βιταμίνες και θρεπτικά
συστατικά.
Περιέχουν μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών
ουσιών όπως είναι η βιταμίνη C, η β-
καροτίνη, η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και το σελήνιο. Ακόμη
έχουν εξαιρετική αντιφλεγμονώδη δράση, που οφείλεται στα φλαβονοειδή.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του
συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και
στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Τα 100γρ βρασμένων σπαραγγιών αποδίδουν
μόλις 22 θερμίδες. Δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά ή χοληστερόλη, ενώ είναι πολύ
καλή πηγή φυτικών ινών, αφού μόλις τα 100 γρ. μπορούν να καλύψουν το 8% των
ημερήσιων αναγκών.
Διάλεξε αυτά που είναι πιο σφιχτά και έχουν ωραίο, λαμπερό χρώμα. Μπορείς
να τα διατηρήσεις στο ψυγείο, τυλιγμένα σε χαρτί και μέσα σε σακούλα για 2-4
μέρες.
ΠΗΓΗ:enallaxnews.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://www.pentapostagma.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου