Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κρεμμυδόσουπα


Κρεμμυδόσουπα


 Κρεμμυδόσουπα

  • Προετοιμασία: 40 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 1 ώρα
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: μέτριο
Υλικά
  • κρεμμύδια 1 κιλό, κομμένα σε ροδέλες
  • λιωμένο βούτυρο γάλακτος 5 κουταλιές της σούπας
  • κρασί λευκό 1 ποτηράκι (100 ml) ξηρό
  • ζωμός από κρεατόσουπα 1½ λίτρο καυτός (ή καυτό νερό μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κύβους λαχανικών)
  • μπαχάρι λίγοι κόκκοι
  • ψωμί μπαγκέτα 1 κομμένη σε 8 λεπτές
  • φέτες σκόρδο 1 σκελίδα, λιωμένη
  • έμενταλ 250 γρ. τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1.   Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν (για 7’-8’). Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρουν μια βράση (για 3’-4’). Κατόπιν προσθέτετε τον καυτό ζωμό, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και βράζετε για 40΄ σε σιγανή φωτιά.

2.   Φρυγανίζετε τις φέτες ψωμιού και τις αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο, στο οποίο έχετε προσθέσει τη σκελίδα του σκόρδου. Βάζετε πάνω σε κάθε βουτυρωμένη φέτα από μια φέτα τυρί και την πιέζετε να κολλήσει καλά.

3.   Μοιράζετε τη σούπα σε 4 πυρίμαχα μπολ, τοποθετείτε από δύο φέτες μπαγκέτα και προσθέτετε το τυρί. Ψήνετε στο γκριλ, μέχρι να λιώσει το τυρί καλά και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με λίγο πιπέρι.
ΠΗΓΗ:http://www.icookgreek.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου