Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ραπανάκια:



Όχι 1 αλλά... 8 λόγοι για να τα τρως πιο συχνά

Ραπανάκια: όχι 1 αλλά... 8 λόγοι για να τα τρως πιο συχνά
Ενώ πολλά λαχανικά όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και τα σπαράγγια έχουν εξέχουσα θέση στην υγιεινή ελληνική κουζίνα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα ραπανάκια.
Κι όμως τα συγκεκριμένα λαχανικά έχουν πολλές βιταμίνες και οφέλη για τον οργανισμό, όπως:
1. Μειώνουν φυσικά τη θερμοκρασία του σώματος κατά τη διάρκεια των θερμών καλοκαιρινών μηνών.
2. Καθαρίζουν και ανακουφίζουν τον λαιμό από τον πονόλαιμο.
3. Βελτιώνουν τη χώνεψη και αποβάλλουν τις τοξίνες του οργανισμού.
4. Προλαμβάνουν τις ιώσεις και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C.
5. Αποτοξινώνουν τον οργανισμό και έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Μάλιστα χρησιμοποιούνται ως φυσικά αντιοξειδωτικά στις ανατολικές ολιστικές πρακτικές, όπως η ayurveda.
6. Μειώνουν την κατακράτηση υγρών και ανακουφίζουν από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πρηξίματος.
7. Ενυδατώνουν το σώμα, το δέρμα και τους ιστούς της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση ρυτίδων.
8. Έχουν ελάχιστες θερμίδες (λιγότερες από 20), ενώ είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και φυτικών ινών που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού.
ΠΗΓΗ:  http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου