Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Αν είσαι δίπλα μου

Ο ιερέας που τραγουδά λόγια ψυχής 
για παιδιά με καρκίνο


Αν είσαι δίπλα μου μπορώ όλο τον κόσμο να αλλάξω... Αν είσαι δίπλα μου μπορώ όμορφα όνειρα να κάνω, στον ουρανό ψηλά να φτάσω... Δεν πρόκειται για τους στίχους ενός ακόμη σουξέ γνωστού καλλιτέχνη. Είναι το αισιόδοξο τραγούδι για τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο, αφιερωμένο στη μνήμη ενός κοριτσιού μόλις πέντε ετών που έχασε τη ζωή του από την ασθένεια. Είναι το πρώτο οπτικοποιημένο τραγούδι που έγραψε ένας 34χρονος αυτοδίδακτος μουσικός που είναι ιερέας!

Ο πρεσβύτερος Σάββας Κυράζογλου από την Καβάλα γράφει μουσική και στίχους για τα παιδιά όλου του κόσμου. Μάλιστα το βιντεοκλίπ με το τραγούδι του «Αν είσαι δίπλα μου» έχει ήδη κερδίσει την αγάπη του κοινού και στο YouTube, όπου έχει ανέβει, τα «κλικ» είναι εκατοντάδες. Ο νεαρός ιερέας με τη μαγευτική φωνή τραγουδά μαζί με τη μόλις οκτώ ετών Χαρά Μιχαέλα Παπαδοπούλου και πραγματικά η ερμηνεία τους προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Οπως είπε ο ίδιος στην «Espresso», ο λόγος για τον οποίο έγραψε αυτό το τραγούδι ήταν για να το αφιερώσει στο αγγελούδι που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, αλλά και για να δώσει μέσα από τους στίχους και τη μουσική ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε μεγάλους και παιδιά. Το μήνυμα ότι όταν έχουμε ο ένας τον άλλον, τότε τίποτα δεν πρέπει να μας φοβίζει.

«Στις δύσκολες ημέρες που ζούμε θα πρέπει να παραμερίσουμε την απαισιοδοξία και να δώσουμε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά του κόσμου. Αν όλοι εμείς γινόμασταν άνθρωποι αληθινοί και κάθε πράξη μας προς τον συνάνθρωπό μας -πόσο μάλλον απέναντι στα παιδιά μας- τη χαρακτήριζαν η αγάπη και η ανιδιοτέλεια, τότε αυτή η ελπίδα θα ήταν ουσιαστικότερη» λέει ο ιερέας και προσθέτει:

«Εύχομαι το τραγούδι μου αυτό, αλλά και ένα ακόμη που θα οπτικοποιηθεί σύντομα, να αγγίξουν τις ψυχές μικρών και μεγάλων. Να μιλήσουν στις καρδιές τους». Με σύνθημα «Ολα του κόσμου τα παιδιά είναι παιδιά μας» ο νεαρός εφημέριος του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Παληό Καβάλας έχει ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια έναν αγώνα για τα παιδιά.

Εκτός από τα τραγούδια που γράφει και τραγουδά ο ίδιος, οργανώνει και διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες το «παρών» δίνουν εκατοντάδες πολίτες. Μάλιστα στην τελευταία εκδήλωση για τα παιδιά, που διοργάνωσε η εκκλησία της ενορίας την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στο γυμναστήριο του Δημοτικού Σχολείου του Παληού, ο χώρος «βούλιαξε» από μικρούς και μεγάλους που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους. Δάκρυα συγκίνησης και χαράς...

Ο πρεσβύτερος Σάββας Κυράζογλου πέρασε πολλά μηνύματα μέσα από τραγούδια, θεατρικά και βίντεο που ο ίδιος δημιούργησε, σε συνεργασία με τον παιδοψυχολόγο Παναγιώτη Σαμαρά, έχοντας ως θέμα τα αθώα παιδιά στη Συρία που άδικα θυσιάζονται στον βωμό των συμφερόντων και τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Οι μαθητές της Καβάλας αλλά και η τοπική κοινωνία έχουν αγκαλιάσει με αγάπη την προσπάθεια του κληρικού, ο οποίος αποκάλυψε ότι έχει στόχο τα τραγούδια του να αγαπηθούν και τα έσοδα της προσπάθειάς του να δοθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

               Το χάρισμα και η συλλογή για το πρώτο CD

Ο π. Σάββας Κυράζογλου χειροτονήθηκε ιερέας πριν από περίπου έξι χρόνια και αμέσως έριξε όλο το βάρος του στον συνάνθρωπο. Εκμεταλλευόμενος το θείο χάρισμά του, το ταλέντο του να τραγουδά και να γράφει στίχους, έγινε στήριγμα για δεκάδες συμπολίτες του που έχουν ανάγκη. Οπως λέει, η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία.

«Είμαι αυτοδίδακτος. Από τη ΣΤ' Δημοτικού έγραφα ποιηματάκια και κάπου στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου μπορούσα να τα μελοποιήσω με τη βοήθεια ενός μουσικού οργάνου. Θεωρούσα πάντα πως το ταλέντο που απλόχερα μου είχε χαρίσει ο Κύριος -το να γράφω στίχο και μουσική με ιδιαίτερη ευκολία- έπρεπε κάποια στιγμή να το αξιοποιήσω και να το καλλιεργήσω πολλαπλασιάζοντάς το εν Χριστώ. Ετσι έγραψα ένα τραγούδι με τίτλο “Κατηχητικό”.

Το ένα τραγούδι διαδεχόταν το άλλο, ώσπου κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να τα ενορχηστρώσω και να τα ερμηνεύσω, συλλέγοντάς τα σε ένα CD. Σήμερα αυτό το CD υπάρχει σε στίχους, μουσική και ερμηνεία δική μου. Ενα CD εκκλησιαστικού - κατηχητικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους, αφιερωμένο όμως με εξαιρετική αγάπη στα παιδιά, στα παιδιά όλου του κόσμου! Κι αυτός είναι ο τίτλος που φέρει: “Ολου του κόσμου τα παιδιά είναι παιδιά μας”! Το τραγούδι “Αν είσαι δίπλα μου” περιλαμβάνεται στο εν λόγω CD».

Από τον Βολάνη και τη Φαρμάκη στους Βασίλη και Σαράντη Σαλέα

Ο ιερέας έχει φτιάξει και μια ιστοσελίδα για την προώθηση της προσπάθειάς του, μέσα από την οποία μπορεί κάποιος να ακούσει τα τραγούδια ή να προμηθευθεί το CD, να δει φωτογραφίες και βίντεο από τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις που έχουν γίνει.

«Με αγάπη δημιουργήσαμε και την ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο, www.worldschildren-ourchildren.gr, τη σελίδα μας στο facebook, worldschildren.ourchildren και το κανάλι μας στο YouTube, worldschildrenfr, αντίστοιχα» αναφέρει. Γνωστοί καλλιτέχνες έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του. Ο Σώτης Βολάνης, η Χριστίνα Φαρμάκη και οι Βασίλης και Σαράντης Σαλέας είναι μόνο μερικοί από τους γνωστούς καλλιτέχνες στους οποίους ο 34χρονος ιερέας έχει δώσει τραγούδια του.

«Ναι, είναι αλήθεια... Εχω γράψει και δώσει τραγούδια σε αυτούς τους καλλιτέχνες, καθώς και σε άλλους ακόμη που τα έχουν συμπεριλάβει στις δισκογραφίες τους» αποκαλύπτει ο πατέρας Σάββας Κυράζογλου και προσθέτει: «Ξεκίνησα πριν από χρόνια να δίνω τραγούδια και συνεχίζω. Δεν σταματώ ποτέ να γράφω. Και αυτήν τη στιγμή που μιλάμε κάτι ετοιμάζω, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο». Στον Σώτη Βολάνη εμπιστεύτηκε το τραγούδι «Δεν αντέχω», ενώ μεγάλη επιτυχία έγινε και το τραγούδι του «Ο λόγος που υπάρχω», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ «Μην τολμήσεις» του Σαράντη Σαλέα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
ΠΗΓΗ: http://www.espressonews.gr/
 Αν είσαι δίπλα μου
 Στίχοι-Μουσική: Πρεσβ. Σάββας Κυράζογλου
 Συμμετοχή: Χαρά-Μιχαέλα Παπαδοπούλου Artwork: Σάββας Μέγγας Copyright: Worldschildrenfr Είδος: Εκκλησιαστικό Κατηχητικού Χαρακτήρος Επισκεφθείτε μας στην ιστοσελίδα μας: www.worldschildren-ourchildren.gr
 Επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail μας: 
info@worldschildren-ourchildren.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου