Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Μοναδική μαθήτρια

Η ιστορία της μοναδικής μαθήτριας του Σχολείου Γαύδου
ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Συγκινεί η ιστορία της μοναδικής μαθήτριας 
του Δημοτικού Σχολείου Γαύδου 
Συγκινεί η ιστορία της μοναδικής μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Γαύδου



Η Ιωάννα έμαθε τι σημαίνει τάξη, τι σημαίνει σηκώνω το χέρι
για να συμμετάσχω στο μάθημα και το σημαντικότερο,
απόκτησε φίλους και συμμαθητές.

Η 7χρονη Ιωάννα απολαμβάνει ένα σπάνιο προνόμιο – μειονέκτημα: είναι η μοναδική μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Γαύδου γεγονός που σημαίνει ότι έχει ένα σχολείο και μια δασκάλα αποκλειστικά για την ίδια. Όλα μοιάζουν ιδανικά, εκτός από ένα: το διάλειμμα.
Καθώς είναι η μοναδική μαθήτρια δεν έχει συμμαθητές για να παίξει μαζί τους ούτε και για να μοιραστεί μαζί τους όλα αυτά που μαθαίνει στο σχολείο – φροντιστήριο.
Έτσι, η δασκάλα της θέλοντας να της δείξει πως λειτουργεί ένα… κανονικό σχολείο, αποφάσισε να επικοινωνήσει διαδικτυακά με ένα σχολείο της Κύπρου. Μάλιστα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, η κα Κυριακή Τριανταφυλλίδου, σε επιστολή της στη σχολική σύμβουλο της 4ης ΠΕ Χανίων, κάνει έκκληση σε όποιο σχολείο διαθέτει διαδραστικό πίνακα να επικοινωνήσει μαζί της, ώστε η Ιωάννα να αποκτήσει περισσότερους συμμαθητές και να μεγαλώσει έτσι η τάξη…
                      Η επιστολή - έκκληση της δασκάλας
«Η εμπειρία που ζούμε, η μία και μοναδική μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου της Γαύδου κι εγώ, η δασκάλα της, τις τελευταίες εβδομάδες, είναι μοναδική. Σε συνεργασία με έναν Κύπριο εκπαιδευτικό καταφέραμε να δημιουργήσουμε μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στο Δημοτικό Σχολείου της Γαύδου και ένα σχολείο της Κύπρου.
Συμφωνήσαμε να γνωριστούν οι μαθητές μας μεταξύ τους και να κάνουμε από κοινού το... μάθημα της « Μελέτης Περιβάλλοντος» («Επιστήμη» το ονομάζουν στη Κύπρο). Με τη χρήση λοιπόν των τεχνολογιών και του διαδικτύου, η Ιωάννα κι εγώ γνωρίσαμε τα παιδιά της Α' Δημοτικού του Κυπριακού σχολείου και μιλήσαμε μαζί για την ανακύκλωση. Σε μια δεύτερη επικοινωνία - μάθημα ασχοληθήκαμε με την ενέργεια. Αυτό το κεφάλαιο θα το κάνουμε, εξ ολοκλήρου, από κοινού με το Δημοτικό Σχολείο. Το σχολείο αυτό διαθέτει έναν διαδραστικό πίνακα που μας βοηθάει στο να μπορούμε να μοιραζόμαστε πληροφορίες στον ίδιο χρόνο, ενώ σε λίγες μέρες με ένα νέο λογισμικό που αποκτούμε θα μπορούμε κι εμείς να γράφουμε στον πίνακά τους.
Η εμπειρία αυτή είναι πολύ σημαντική, τουλάχιστον για εμάς, διότι η μοναδική μαθήτριά μου έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει συνομήλικους της, παιδιά, που στο νησί δεν υπάρχουν. Έχει τη δυνατότητα να συζητάει μαζί τους για τα ενδιαφέροντα τους, να παρακολουθεί πως γίνεται μάθημα σε μία τάξη με πολλούς μαθητές και μαθήτριες , αλλά και να συμμετέχει μαζί με αυτούς.
Η Ιωάννα έμαθε τι σημαίνει τάξη, τι σημαίνει σηκώνω το χέρι για να συμμετάσχω στο μάθημα και το σημαντικότερο, απόκτησε φίλους και συμμαθητές. Μας ενδιαφέρει πολύ όποιο σχολείο του Νομού μας έχει διαδραστικό πίνακα, εάν θέλει, να επικοινωνήσουμε και μαζί τους να γνωρίσουμε και άλλους συμμαθητές και συμμαθήτριες
Πηγήhttp://hamomilaki.blogspot.gr/2013/03/story-of-pupil-of-school-gavdos.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+hamomilaki+(To+hamomilaki):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου