Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Διεθνής Ολυμπιάδα Μαθηματικών

Χάλκινο μετάλλιο στην 55η Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών κατέκτησε Ροδίτης μαθητής

Διεξήχθη, στο Cape Town της Νότιας Αφρικής, από τις 3 έως 13 Ιουλίου 2014... η 55η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Μαθηματικών με συμμετοχή 560 μαθητών από 106 χώρες από όλο τον κόσμο.

Στον διαγωνισμό αυτό η Ελλάδα συμμετείχε με εξαμελή ομάδα και σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την επιτροπή των αγώνων κατέλαβε την 41η θέση μεταξύ των 106 χωρών.

Ειδικότερα ο Ροδίτης μαθητής μας ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, του Κωνσταντίνου και της Ελένης, μαθητής της Γ΄ Λυκείου του Ροδίων Παιδεία, διακρίθηκε σ’ αυτούς τους αγώνες κατακτώντας ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ.

Η διάκριση αυτή, σε συνδυασμό με το Χρυσό Μετάλλιο που κέρδισε πρόσφατα στην 31η Βαλκανική Ολυμπιάδα, που έγινε στο Πλέβεν της Βουλγαρίας από 2/5 – 7/5 είναι η επιβεβαίωση της άριστης κατάρτισης του μαθητή μας.

Μετά από αυτά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ κατατάσσεται στην 20η θέση HALL OF FAME όλων των εποχών, ανάμεσα στους Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν σε Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ είναι ο πρώτος Δωδεκανήσιος που είχε συμμετοχή σε τρείς συνεχόμενες Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Μαθηματικών στις οποίες πέτυχε διάκριση καθώς και ο πρώτος που συμμετέχει στις Εθνικές Ομάδες Μαθηματικών για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, ήδη από μαθητής Γυμνασίου.

Έτσι επάξια συνεχίζει την παράδοση των διακρίσεων που ξεκίνησαν η Θεοδώρα Μπουρνή και ο Γιάννης Αναπολιτάνος.

world.greekreporter.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου