Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2014

Ἡ Ἀσπιρίνη

8 ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 

ΜΕ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΑΣΠΙΡΙΝΗ

Πολλά υπέροχα μπορείτε να κάνετε με την ασπιρίνη. Ιδού 8 από αυτά: ...
1. Λεκές από ιδρώτα στο ρούχο. Ο ιδρώτας μαζί με τα αποσμητικά που χρησιμοποιούμε, αφήνει λεκέ στο ρούχο που βγαίνει δύσκολα.
Αν όμως ...
λιώσετε μερικά χαπάκια ασπιρίνης με νερό, τόσα ώστε να δημιουργηθεί ένας πολτός και τον απλώσετε πάνω στον λεκέ για μερικά λεπτά. Μετά πλένετε τον λεκέ κανονικά. Αυτός ο τρόπος δεν είναι ο πιο φτηνός για να βγάλετε τον συγκεκριμένο λεκέ, είναι όμως ο πιο βολικός αν βρίσκεστε σε ξενοδοχείο και θέλετε να τον εξαφανίσετε, αφού στα ξενοδοχεία υπάρχει πάντα ασπιρίνη και δεν την πληρώνετε. ( ο συγκεκριμένος λεκές, βγαίνει και με χυμό λεμονιού - που είναι πιο οικονομική λύση ).
2. Για τα βαμμένα ξανθά μαλλιά. Αν έχετε βαμμένα ξανθά μαλλιά και κολυμπάτε σε πισίνα, το χλώριο επηρεάζει το χρώμα. Για να διορθώσετε την κατάσταση, ανακατέψτε 8-10 χαπάκια ασπιρίνη με νερό και απλώστε στα μαλλιά. Αφήστε για 10 λεπτά πριν ξεβγάλετε τα μαλλιά.
3. Για τα σπυράκια. Λιώστε με λίγο νερό ένα χαπάκι ασπιρίνης και απλώστε τον πολτό που δημιουργήθηκε, πάνω στο σπυράκι. Αφήστε για μερικά λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό.
4. Τσιμπήματα εντόμων. Ισχύει ότι και για τα σπυράκια.
5. Για τα φυτά. Κοπανήστε ασπιρίνη και ρίξτε σε 1 γαλόνι νερό. Θα κάνει καλό σε φυτά που μόλις φυτέψατε, σε φυτά αρρωστιάρικα και λένε πως φυτά ή δέντρα που δέχονται θεραπεία με ασπιρίνη, αποδίδουν καλύτερους καρπούς. Επίσης είναι γνωστό πως αλλάζοντας νερό στο βάζο με το μπουκέτο και προσθέτοντας μία ασπιρίνη, τα λουλουδάκια θα ξαναζωντανέψουν.
6. Για την πιτυρίδα. Προσθέστε δύο θρυμματισμένα κομμάτια ασπιρίνης στο σαμπουάν που λούζεστε.
7. Για την μπαταρία του αυτοκινήτου. Αν αρρωστήσει η μπαταρία, δώστε της ζωή με 4 χαπάκια ασπιρίνης - 2 για τον κάθε πόλο.
8. Αν κάνατε κεφάλι μετά το γλέντι ... μία ασπιρίνη πριν πάτε για ύπνο... και το πρωί.. περδίκι.
ΠΗΓΗ: http://www.gkourou.com/
ΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:Παράπονα Ρόδου

1 σχόλιο:

  1. Στο νούμερο 8 προσέχουμε ιδιαίτερα!
    Δεν παίρνουμε ΠΟΤΕ την ασπιρίνη, ή οποιοδήποτε αναλγητικό, μετά το γλέντι και ενόσω το αλκοόλ βρίσκεται στο σώμα μας! Τα προβλήματα που θα μας δημιουργήσει είναι πάμπολλα (με τον ερεθισμό του στομάχου το πιο προφανές!) ενώ δε θα μας προσφέρει πραγματική βοήθεια (παρά μόνο σε κάποιους, ένα ψευδοαίσθημα νηφαλιότητας για λίγη ώρα αφού ξυπνήσουν και μετά θα αρχίσουν να νιώθουν χάλια πάλι).
    Είναι καλύτερα να πιει κανείς αρκετό νερό προτού πάει για ύπνο αλλά και το πρωί μόλις ξυπνήσει και αφού φάει κάτι για πρωινό, να πιει τότε μια ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο που σίγουρα θα έχει!
    Κ. Βουτζουλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή