Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Λιάπης!!!!

 
                       Ανομίας τέλος;
 
Η είδηση της ημέρας: πρώην υπουργός της ΝΔ και συγγενής του ιδρυτή της συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό του με πλαστές πινακίδες και χωρίς ασφάλιση. Μόνο θετικά μπορεί να είναι τα σχόλια για ένα τέτοιο γεγονός, που στέλνει (ελπίζω...) ένα μήνυμα (ακούτε όλοι εσείς εκεί έξω;) για την οριστική και αμετάκλητη κατάργηση της ανοχής των παραβάσεων εκ μέρους υψηλών (αλλά και πιο... χαμηλών) προσώπων και της ατιμωρησίας τους, με το σύνηθες επιχείρημα-απειλή «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;». Χωρίς χαιρεκακία, χωρίς διάθεση εκδικητικότητας, μόνο και μόνο για την εμπέδωση του κοινού αισθήματος ότι ο νόμος είναι ίδιος για όλους, όποιο όνομα, ιδιότητα ή ‘χρώμα’ κι αν έχουν. Όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.
     Ελπίζω (και πάλι...) να μην πρόκειται για μεμονωμένο φαινόμενο, δίκην πυροτεχνήματος. Και θα το ελπίσω χωρίς παρενθέσεις, εισαγωγικά και αποσιωπητικά αν αυτή η ‘μηδενική ανοχή’ επεκταθεί και σε άλλα αδικήματα στον πολιτικό, ακαδημαϊκό και συνδικαλιστικό χώρο. Όπως λέγεται συνήθως, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για τους εισαγγελείς και τα όργανα της τάξεως.   
ΠΗΓΗ: http://antonispapagiannis.blogspot.gr/

"Ο Πἀτμιος" παρατηρεῖ: "Νά τό δῶ καί νά μήν τό πιστέψω":

Εύσημα Δένδια για τη σύλληψη Λιάπη

Εύσημα Δένδια για τη σύλληψη Λιάπη

Τα εύσημα στους αστυνομικούς, καθώς απέδειξαν στην περίπτωση Λιάπη, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο νόμος, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μιλώντας σε συνέδριο της Ομοσπονδίας τους.Ανέφερε μάλιστα, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε πάει στην Ιρλανδία και του είχε πει μια υπουργός ότι της είχαν δώσει κλήση γιατί μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο ενώ οδηγούσε, παρόλο που εξήγησε στους αστυνομικούς ότι μιλούσε με τον Πρωθυπουργό. 
ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου