Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Είδομεν το φως....

 Είδομεν το φως το αληθινόν - Κεντρώας Κρήτης Μελωδοί
 (Στίχοι - Μουσική: Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης)
Η πρώτη εκδήλωση στο νεόδμητο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας, Στις Μοίρες, από το τμήμα του εν λόγω Πολιτιστικού Κέντρου «ΚΕΝΤΡΩΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΛΩΔΟΙ» - 20/08/2014

Το μουσικό αυτό σύνολο αποτελείται από 53 ανθρώπους της περιοχής μας τους οποίους διδάσκει ο κ. Κων/νος Σταυρουλάκης, καταγόμενος από τη Γαλιά Μεσαράς, καθηγητής Ευρωπαικής και Βυζ. μουσικής, με ανώτερους μουσικούς τίτλους και πολύ μεγάλη δραστηριότητα στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής.
Η εκτέλεση 20 τραγουδιών, από διάφορα μέρη της ρωμιοσύνης, από τη μικτή χορωδία και την ορχήστρα ήταν άψογη και επιτυχημένη, υπό τη διεύθυνση του κ. κ. Σταυρουλάκη, ο οποίος άνοιξε μια καινούργια σελίδα στα πολιτιστικά δρώμενα της Μεσαράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η όλη εργασία αυτή έχει γίνει με πρωτοβουλία του Π.Κ. της Ι. Μητροπόλεως, με τη φιλοτιμία των μελών της χορωδίας και με την εντελώς δωρεάν προσφορά του κ. κ. Σταυρουλάκη, ο οποίος έρχεται από την Αθήνα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, για τον εν λόγω σκοπό, χωρίς να υπολογίζει κόπους και θυσίες.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΤΜΙΟ": Ὁ Κωνσταντίνος Σταυρουλάκης, εἶναι απόφοιτος τῆς Πατμιάδος Ἐκκλησιαστικῆς Σχολῆς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου