Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

"Το νυφικό της Θάλειας"

Συντάχθηκε από: τα Patmostimes



Κυκλοφορεί από σήμερα στη Ρόδο το νέο μυθιστόρημα της συμπατριώτισσάς μας εκπαιδευτικού και συγγραφέως κ. Καίτης Καπαδάκη ? Σπύρου «Το νυφικό της Θάλειας» (εκδόσεις pixels Πάτμος).

Στις 235 σελίδες του βιβλίου ξετυλίγονται ολοζώντανες εικόνες από την Μικρά Ασία και τη Σμύρνη, την Αθήνα, την Πάτμο, γενέθλιο τόπο της, την Κάλυμνο και τη Ρόδο σε μια περιδίνηση στιγμών που προκαλούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ένα μυστικό, με φόντο μια αληθινή, άγνωστη σχεδόν ιστορία, που ξεκινά από το νησί της Αποκάλυψης, ένας προδομένος έρωτας και μια απρόσμενη αποκάλυψη. Καταστάσεις απρόβλεπτες και ακραίες.

Ηκ. Καίτη Καπαδάκη - Σπύρου με μια ακόμη πιο ώριμη λογοτεχνική κατάθεση συναρπάζει τον αναγνώστη της. Η συγγραφέας είναι μέλος της Σ.Γ.Τ.Δ., της Π.Ε.Λ. και της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Εκπαιδευτικών. Τιμήθηκε με πολλές διακρίσεις και βραβεία στου Δελφούς, στον Παρνασσό και το Πνευματικό Κέντρο Αθηνών. Ποιητικά της έργα: Ταξίδι στ΄όνειρο, Δρόμοι του φεγγαριού, Ποιος είσαι; Πεζά: Στον απόηχο της καμπάνας, Αρχόντισσα κυρά της Πάτμου, Στα σταυροδρόμια του Νότου, Ανατολές χωρίς ξημέρωμα και στα γεφύρια του ήλιου και της θάλασσας.
Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στην Πάτμο το Φθινόπωρο και αμέσως μετά στη Ρόδο.
Σας μεταφέρουμε ένα απόσπασμα:

« Τη Θάλεια δεν τη χώραγε το σπίτι. Η κ. Μαρία είχε πάει σε γειτόνισσες φίλες της. Η Θάλεια για πρώτη φορά σκεφτόταν ότι είναι άσχημο να είσαι ολομόναχη μέσα σε ένα άδειο σπίτι. ΄Ανοιξε την μπαλκονόπορτα, είχε σκοτεινιάσει. Και ξαφνικά βλέπει απέναντί της ένα θεόρατο φεγγάρι, πανσέληνο, να την κοιτάζει γαλήνιο, ήρεμο, αστραφτερό και κείνη να μην ξέρει που να κρύψει τη γύμνια της ψυχής της, που να κρύψει τη μοναξιά της.
ΠΗΓΗ:http://www.patmostimes.gr/
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Πάτμιο: 
 "Ο Πάτμιος", εκφράζει τη χαρά του και τη συγκίνησή του για το νέο έργο της εκλεκτής Πατινιάς κας Καίτη Καππαδάκη-Σπύρου. Της αρμόζουν θερμά συγχαρητήρια και πολλοί, πολλοί έπαινοι!  Ακούραστη, ακαταπόνητη, γεμάτη πάθος και αγάπη για το Νησί της, για τα περασμένα, για τους ανθρώπους που γνώρισε στη ζωή της, για κάθε τι που έχει σχέση με τις αξίες, με τον πολιτισμό, με τα ήθη και έθιμα, γενικά με κάθε παράδοση του τόπου μας. Να είστε πάντα καλά. Να έχετε υγεία και να ... γράφετε κα Καίτη μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου