Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Αγιοκατάταξη Γέροντος Ἀμφιλοχίου


Ἅγιος Ἀμφιλόχιος Μακρῆς, ὁ ἐν Πάτμῳ
 

  Μην Αύγουστος 29η του μηνός αυτού και μνήμη της Αποτομής της τιμίας κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προφήτου και Βαπτιστού, εγένετο εις το σεπτόν κέντρον υπό του Παναγιωτάτου Πατριάρχου μας κ.κ.Βαρθολομαίου και της Ιεράς Συνόδου, η αγιοκατάταξις του σεβαστού και Αγίου Πατρός ημών Αμφιλοχίου Μακρή του Πατμίου, εις δόξαν Θεού και χαράν των πολυπληθών αυτού πνευματικών τέκνων αλλά και απάσης της ανά τον κόσμον ορθοδόξου χριστιανοσύνης.
  Υμνούντες και δοξάζοντες τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν ημών, δεόμεθα και του σεπτού και Οσίου πατρός ημών και Γέροντος Αμφιλοχίου, όπως μη παύση πρεσβεύων Αυτώ υπέρ ειρήνης και καταστσεως του σύμπαντος κόσμου, ευσταθίας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών και της των πάντων ενώσεως, περιφρουρήσεως του ορθοδόξου μοναχισμού και της ιεραποστολής, έτι δε και βοηθείας των εν θαλάσση και αέρι πλεόντων, διορθώσεως και σωτηρίας των μετανοούντων και δι΄υπομονής τρεχόντων τον αγώνα της εν Χριστώ τελειώσεως και σωτηρίας.
  Άγιε της Εκκλησίας και Γέροντα μου Αμφιλόχιε ας είναι δοξασμένο το όνομα του δοξάσαντος σε Αγίου Θεού ημών και της ενδόξου Αυτού μητρός Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Αμήν.
   Εν τω πλοίω Διαγόρας κατά τον πλου από Πάτμο εις Καβάλα και Κωνσταντινούπολη τη 29η του μηνός Αυγούστου του σωτηρίου έτους 2018.
+ Ο Γανοχώρων Αμφιλόχιος


 (Το ανωτέρω κείμενο εστάλη, μέσω ηλεκτρονικοῦ ταχυδρομείου, εις τον "ΠΑΤΜΙΟΝ", από τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιον Τσούκον, πνευματικόν τέκνον του Αγίου  Αμφιλοχίου).
              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου