Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ των ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ των  ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΕ ΗΧΟ Β΄
 Ψάλλουν με την σειρά που ακούγονται:
Στ.Χατζής
Σπ. Περιστέρης
Ματ. Τσαμκιράνης
Αθαν. Παναγιωτίδης
Κωστ. Τασσόπουλος
Δημ. Νίκου
Σ.Χατζής
Δημ.Νεραντζής
ΠΗΓΗ:
Ύμνους Υφαίνειν

"Δύο Ἀγγέλους βλέψασα"


Το Η' Αναστάσιμο Εξαποστειλάριο
Θεοδώρου Ρόκα Θεολόγου 
Μ.Α. Ερμηνευτικής Θεολογίας

Συνεχίζοντας την ανάλυση των εωθινών εξαποστειλαρίων φτάνουμε στο όγδοο (Η') κατά σειρά εωθινό εξαποστειλάριο, το οποίο αποτελεί συνέχεια της ευαγγελικής περικοπής που προέρχεται από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο γνωστή ως Η' εωθινό ευαγγέλιο (Ιωαν. 20,11-18) και είναι το ακόλουθο:

ο γγλους βλψασα, νδοθεν το μνημεου, Μαρα ξεπλττετο, κα Χριστν γνοοσα, ς Κηπουρν πηρτα, Κριε πο τ σμα, το ησο μου τθεικας; κλσει δ τοτον γνοσα εναι ατν, τν Σωτρα κουσε· Μ μου πτου, πρς τν Πατρα πειμι, επ τος δελφος μου".

Για μια ακόμα φορά η Ορθόδοξος Εκκλησία θα προβάλει τη γνωστή φράση που περιέχεται στο κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, τη φράση "μή μου πτου" (Ιωαν. 20,17) την προτροπή ή ακόμα καλύτερα την αποτροπή του Αναστάντος Χριστού προς τη Μαρία τη Μαγδαληνή όταν εκείνη αποπειράθηκε να τον ψηλαφήσει τη στιγμή της συναντήσεώς τους.

Η Μαρία η Μαγδαληνή δεν ήταν ακόμα σε θέση να κατανοήσει πως Εκείνος που έβλεπε μπροστά της δεν ήταν ένας κοινός άνθρωπος. Θεωρούσε πως Εκείνος που συνομιλούσε μαζί της ήταν ο Διδάσκαλός της όπως τον είχε γνωρίσει πριν από το Πάθος και το σταυρικό Του θάνατο. Όμως ο συνδιαλεγόμενος μαζί της δεν ήταν ένας κοινός άνθρωπος, ήταν ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Χριστός, ο μέχρι πρότινος σταυρωθείς και ταφείς Ιησούς και πλέον ο Αναστάς Ιησούς, απαλλαγμένος από το θάνατο και τη φθορά και έχοντας καινοποιήσει πλήρως την ανθρώπινη φύση αφού νίκησε το θάνατο.

Έτσι λοιπόν ο Αναστάς Ιησούς ο μόνος παντογνώστης και Κύριος των πάντων, αντιλαμβανόμενος τις προθέσεις και τις αντιλήψεις της Μαρίας της Μαγδαληνής την απέτρεψε από την ψηλάφηση που εκείνη επεδίωξε να κάνει λέγοντάς της "μή μου πτου"(Ιωαν. 20,17). Τότε η Μαρία η Μαγδαληνή έτρεψε προς του Μαθητές του Κυρίου να τους αναγγείλει το χαρμόσυνο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, όπως την διέταξε Εκείνος: "ρχεται Μαρα Μαγδαλην παγγλλουσα τος μαθητας τι ἑώρακε τν Κριον· κα τατα επεν ατ" (Ιωαν. 20,18).

ΠΗΓΗ: http://naxioimelistes.blogspot.gr/

"Των Αγίων Πατέρων ο χορός"

 Δοξαστικό των αίνων
Κυριακής των Αγίων Πατέρων.
Ήχος Πλ. δ΄.
Ψάλλει ο τ. Άρχων Δομέστικος της Μ.τ.Χ.Ε. και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω
Δημοσθένης Παϊκόπουλος. 1999

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, 3η ΣΥΝΕΔΡΙΑ 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ΠΡΩΤΟΠΡ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 
ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΡ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΦΙΝΑΣ ΘΕΜΑ: ΜΟΝΑΞΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: 
ΠΡΩΤΟΠΡ. ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ
ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΑΡΧΙΜ.ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΤΥΜΠΑΣ ΘΕΜΑ: ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΣΙΩΠΑ.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΣΤΟ 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Νόμπελ Χημείας

 Ένας Νομπελίστας διδάσκει ταπείνωση και συναδελφοσύνη
Το φετινό Νόμπελ Χημείας πήραν από κοινού ο Jacques Dubochet (γένν. 1942) μαζί με τον Joachim Frank και τον Richard Henderson για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη κρυοηλεκτρονικής μικροσκοπίας για τον προσδιορισμό δομής υψηλής ανάλυσης βιομορίων που βρίσκονται μέσα σε διάλυμα. Ο πρώτος εξ αυτών είναι Ελβετός βιοφυσικός, διαπρεπής ερευνητής και ομότιμος καθηγητής Βιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης στην Ελβετία.

Περισσότερο όμως αίσθηση έκανε η απλότητα με την οποία συνέχισε να ζει αμέσως μετά την είδηση της βράβευσής του. Μολονότι το βραβείο αποτελεί κορυφαία διάκριση και ισοδυναμεί με ύψιστη αναγνώριση και φήμη, την επομένη της ανακοίνωσης, πρωί πρωί ο Jacques Dubochet βρισκόταν σε πανεπιστημιακή αίθουσα, περιμένοντας τους φοιτητές για μια διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης. Χαλαρός και χαμογελαστός,  με τη συνήθη του εμφάνιση, που συνδυάζει κάλτσες και πέδιλα, περίμενε να προσέλθουν όλοι για να ξεκινήσει.
Το ίδιο χαλαρός, χαρούμενος και ταπεινός ήταν και όταν μετά την ομιλία του μίλησε με δημοσιογράφους. Μίλησε για την καριέρα του, τις ανακαλύψεις και τα συναισθήματά του στο Πανεπιστήμιο, το οποίο χαρακτήρισε «ένα θαυμάσιο μέρος». Αναγνώρισε ακόμη τη συνεισφορά των συναδέλφων του, που κατέστησαν εφικτή τη βράβευσή του: «Σε μια στιγμή όπως αυτή, το συναίσθημα που επικρατεί είναι η μεγάλη ευγνωμοσύνη», ξεκαθάρισε. «Ένα επιστημονικό βραβείο είναι ένα διφορούμενο πράγμα: Προωθεί ένα άτομο, ενώ θα έπρεπε να επιβραβεύει μια συλλογική προσπάθεια. Σε όλο αυτό δεν ήμουν μόνος μου!», συνέχισε.
Κατονόμασε ακόμη διάφορους ερευνητές, από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης έως το Caltech στην Καλιφόρνια, στους «ώμους» των οποίων στηρίχθηκαν οι ανακαλύψεις του. Συμπλήρωσε επίσης ότι η οικογένεια ήταν το ίδιο σημαντική γι ‘αυτόν, και έκανε λόγο για τη σύζυγό του, το γιο του (που γεννήθηκε το έτος της ανακάλυψης) και την κόρη (που γεννήθηκε το έτος που ανακάλυψαν «πώς να κάνουν κάτι χρήσιμο μ’ αυτήν»).
Το μονοπάτι δεν ήταν πάντα σαφές ή εύκολο, είπε ο Ντιποσέ. Εισήλθε σε ένα γυμνάσιο με λογοτεχνική ειδίκευση, αλλά «μέσα σε τρεις εβδομάδες συνειδητοποίησε ότι ήταν πολύ δύσκολο» γι’ αυτόν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε πρακτικό γυμνάσιο, όπου διαγνώστηκε με δυσλεξία! Θυμάται ότι χρησιμοποίησε την πληροφορία αυτή ως «μαξιλάρι για τεμπελιά», χειροτερεύοντας όλο και περισσότερο την πορεία του.
Την κοινωνική του παρουσία την αποτιμά ως εξής: «Κατά τη διάρκεια της νεότητάς μου, ήμουν αρκετά μοναχικός. Είχα πολλές δυσκολίες με τον κόσμο. Κάθε δέκα χρόνια, βλέπω πλέον, ότι πήγαινα λίγο καλύτερα. Τώρα τα πράγματα πάνε καλά».
Όταν ρωτήθηκε αν έχει κάποια συμβουλή για τους σημερινούς επίδοξους επιστήμονες, είπε: «Υπάρχει ένα πρόβλημα σήμερα. Πρέπει να έχετε έναν παράγοντα επιρροής, να κάνετε πολλά πράγματα που είναι πολύ δύσκολα, για να πετύχετε στον επιστημονικό τομέα».
Στην ομάδα του, ανέφερε, ο σημαντικότερος παράγοντας θα παρέμενε πάντοτε να εργάζεται μαζί με τους συνεργάτες του και να μην υποκύπτει στο «μίσος για προσωπικό ανταγωνισμό». Σχετικά με τις επιλογές των συνεργατών του, δήλωσε πως «ήταν απαραίτητη προϋπόθεση ότι κάποιος ήταν ανοιχτός στη συνεργασία και αυτό έφερε τις επιτυχίες του έργου μου».

ΠΗΓΗ: http://www.pemptousia.gr

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ο ROBERT BROWNING, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών και Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο ΛΟΝΔΙΝΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής για την επιστροφή των ΕΛΓΙΝΕΙΩΝ, η ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ, Πρύτανης Πανεπιστημίου Παρισίων και οι Καθηγητές ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ επισημαίνουν την άμεση σχέση της Νέας Ελληνικής γλώσσας με την Αρχαία Ελληνική, μέσα από θεωρητικές συζητήσεις για τη γλώσσα και ότι αφορά τη γλωσσική συμπεριφορά και γλωσσική συνείδηση ενός λαού. Επίσης, προβάλλεται πολύτιμο υλικό από την ταινία της ΜΕΜΗΣ ΣΠΥΡΑΤΟΥ «Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ», που παραχώρησε το Ίδρυμα Μελετών ΛΑΜΠΡΑΚΗ και ακούγεται απόσπασμα της ομιλίας του ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ το 1979, για την ελληνική γλώσσα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας ποιητής και απόσπασμα από την ποιητική του συλλογή «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» από το κεφάλαιο «ΤΑ ΠΑΘΗ» Β Ψαλμός.

Ταγκό!!!

Ο σπάνιος και συναρπαστικός χορός
 από δύο χήνες!

Στις απομακρυσμένες παγετώδεις λιμνοθάλασσες της Παταγονίας, η χήνα Hooded Grebe (Podiceps gallardoi), που απειλείται με εξαφάνιση εκτελεί έναν συναρπαστικό χορό στα πλαίσια του ζευγαρώματος και πρώτη φορά αυτό το υπέροχο χορευτικό απαθανατίζεται στην κάμερα.
Το είδος ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 43 χρόνια, αλλά έχει γίνει εξαιρετικά απειλούμενο από τη στιγμή που ένα είδος τρωκτικών (Neovison vison) που ζει στην Παταγονία και θηρεύεται για τη γούνα του, αρέσκεται στα εν λόγω πτηνά, τα οποία αποτελούν τη βασική τροφή του.
Το πτηνό αναπτύσσεται σε μήκος περίπου 32 εκ. και είναι ασπρόμαυρο με χαρακτηριστικά κόκκινα μάτια. Το βίντεο γυρίστηκε για το ντοκιμαντέρ “Tango in the Wind” και είναι εντυπωσιακό.
ΠΗΓΗ: http://www.diakonima.gr/2017/10/11/o-spanios-sinarpastikos-choros-apo-dio-chines/

Σκαλτσής Παναγιώτης

Εκλογή Προέδρου Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.

Τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου 4485/2017 για τα ΑΕΙ. Υποψήφιοι για την εν λόγω θέση ήταν οι Καθηγητές κ.κ. Δήμητρα Κούκουρα, Λάμπρος Σιάσος και Παναγιώτης Σκαλτσής. Μετά από την σχετική ψηφοφορία επανεξελέγη νέος Πρόεδρος ο Καθηγητής της Λειτουργικής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής και Αναπλ. Πρόεδρος ο Αναπλ. Καθηγητής της Καινής Διαθήκης, κ. Χαράλαμπος Ατματζίδης.
Ο κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, μαθητής του μακαριστού Καθηγητή Ιωάννη Φουντούλη και γνώστης των θεολογικών και εκκλησιαστικών θεμάτων, κατά την προηγηθείσα θητεία του ανταποκρίθηκε στο έργο του με σύνεση, μετριοπάθεια, ενωτικό πνεύμα και σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως αυτή της κατ’ έτος οργάνωσης «Εβδομάδας Θεολογικού Λόγου και Τέχνης», με διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.
Σε μήνυμά του προς τους συναδέλφους του, πριν τις εκλογές ο κ. Σκαλτσής μεταξύ των άλλων ανέφερε και τα εξής: «Από κοινού, με όρους διαλόγου, καταλλαγής, ευθυλογίας και συνευθύνης, οφείλουμε να ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που ως σκοπό έχουν τη στήριξη, την προβολή και την ανάδειξη σε κάθε επίπεδο του κύρους του Τμήματός μας».
Ανάλογο μήνυμα, με αναφορά στην ενότητα, την έρευνα και τη διακονία, έστειλε και μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων. Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχει πράγματι μακρά ιστορία και ικανά στελέχη, μέλη ΔΕΠ, τα οποία είναι σε θέση να πρωτοστατούν στο χώρο της έρευνας, της παραγωγής σύγχρονου θεολογικού λόγου, της εκπαίδευσης σε υψηλό επίπεδο των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά και της θεολογικής μαρτυρίας στην Εκκλησία, την Κοινωνία και την Οικουμένη.

ΠΗΓΗ: http://www.pemptousia.gr/

Πασχαλίδης Συμεών

Εκλογή νέου Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ



Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου έλαβε χώρα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ  για τη διετία 2017-2019.
Με ομόθυμη βούληση του Τμήματος νέος πρόεδρός του αναδείχθηκε ο καθηγητής της Πατρολογίας και Αγιολογίας κ. Συμεών Πασχαλίδης και νέος Αναπληρωτής Πρόεδρος ο καθηγητής της Ποιμαντικής και Εξομολογητικής πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας.
Ο κ. Πασχαλίδης έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ από τον περασμένο Μάρτιο έχει διοριστεί με πατριαρχικό πιττάκιο του Oικου­με­νι­κού Πα­τρι­άρχη κ.κ. Bαρ­­­θολο­μαίου και της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Διευ­θυν­τής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.
Ο π. Αθανάσιος Γκίκας έχει οργανώσει και διευθύνει από ετών την πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος σε υπηρεσίες ποιμαντικής μέριμνας και κοινωνικής φροντίδας και υπηρετεί ως οικονόμος του ιερού μετοχιακού ναού του Αγίου Χαραλάμπους της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας στη Θεσσαλονίκη.
ΠΗΓΗ:http://www.pemptousia.gr/

"Αλλαγή φύλου "!

ΠΗΓΗ:http://www.pemptousia.gr/



Οι ασθένειες!!!!

Γιατί νοσούμε; Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από…
Ο Ιπποκράτης έλεγε οτι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποιά θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής.
Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας.
Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας.

Έχει αποδειχθεί πλέον ότι ανάλογα με τον τύπο των σκέψεων μας ο εγκέφαλος μας κάνει και ανάλογες συνάψεις, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα-εντολές στα κύτταρα μας.
Για παράδειγμα σε έναν άνθρωπο που είναι μόνιμα δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα. Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του.
Μη γνωρίζοντας μέχρι σήμερα το γιατί γίνεται αυτό, το είχαν αποδώσει σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε άγχος. Που βέβαια αυτό που “κληρονομείται” από τον ασθενή γονέα είναι το ψυχικό του πρόβλημα πού πολύ εύκολα μπορεί να “εναποθέσει” στο παιδί του.
Τα παιδιά είναι πάντα ο εύκολος στόχος για έναν προβληματικό γονέα. Γιατί είναι πάντα ανοιχτά σε εκείνον και του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεφορτώνει πάνω τους όλα του τα ψυχολογικά προβλήματα, τις ανασφάλειες και την δυστυχία του, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπτύσσουν ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Και αυτό το ονομάζουμε κληρονομικότητα……
Ο άλλος μεγάλος “ένοχος” το άγχος, μας επηρεάζει αρνητικά προκαλώντας υπερβολική έκκριση κορτιζόλης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμο αίσθημα της ανασφάλειας, και την πεποίθηση οτι τίποτα δεν θα πάει καλά.
Και φυσικά, δεν πάει εφόσον οι ίδιοι βάζουμε σε άμεση εφαρμογή το καταστροφικό, απόλυτα δικό μας δημιούργημα, που ονομάσαμε “ο νόμος του Μέρφυ”.
Για να εκδηλωθεί όμως ένα νόσημα αυτοάνοσο ή μη, χρειάζεται ένα ισχυρό υπόβαθρο.
Συνήθως οι άνθρωποι που εκδηλώνουν χρόνια νοσήματα φέρουν πολύ ισχυρά ψυχικά τραύματα που πολλές φορές (αλλά όχι πάντα) δεν τα θυμούνται καν.
Υπάρχουν μέσα στον υποσυνείδητο νου ενώ ο συνειδητός έχει μπλοκάρει την συγκεκριμένη μνήμη.
Επίσης αιτία εκδήλωσης της νόσου μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό σοκ, ή ένα έντονα αρνητικό συναίσθημα και σ’αυτές τις περιπτώσεις το νόσημα εμφανίζεται άμεσα.
Κάθε αρνητική σκέψη ρίχνει το βιομαγνητικό-ηλεκτρικό φορτίο του κυττάρου κάτω από τα 50 μιλιβόλτ, με άριστο τα 85 με 100. Αν μείνει έτσι κάποιες μέρες γίνεται νόσος ενώ αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω συνεχόμενων αρνητικών αισθημάτων και αρνητικών σκέψεων και διάθεσης, μετατρέπεται σε χρόνιο νόσημα.
Σήμερα υπάρχουν ομάδες σε μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που μελετούν όλο αυτό το κομμάτι. Και όποιος ανατρέξει σε αξιόπιστα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού βρίσκει δημοσιευμένα αποτελέσματα που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. Ότι όλες τις ασθένειες εμείς τις δημιουργούμε, γιατί με κάποιο τρόπο χρειάζεται να αποφορτιστούμε από όλον αυτό τον αρνητισμό που κουβαλάμε μέσα μας. Οπότε σωματοποιούμε το πρόβλημα και το κάνουμε ασθένεια.
Το θετικό και πολύ ελπιδοφόρο είναι οτι αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν νέοι γιατροί με ανοιχτά μυαλά, (γιατί είναι απαραίτητη προυπόθεση να έχουν ανοιχτά μυαλά για μπορέσουν να ξεφύγουν από τον ιατρικό δογματισμό), που αντιμετωπίζουν πλέον τον ασθενή ολιστικά συνδυάζοντας την κλασσική ιατρική με της εναλλακτικές θεραπείες.
Σήμερα πάρα πολλά νοσοκομεία της Γερμανίας έχουν επίσημα ηχοθεραπευτές που ασκούν την μέθοδο Peter Hess με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους με εγκεφαλικά, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοσκελετικά προβλήματα, ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και ένα σωρό άλλα.
Όπως επίσης αρκετά νοσοκομεία επιτρέπουν σε ενεργειακούς ψυχολόγους και θεραπευτές να έρχονται και να εφαρμόζουν τις τεχνικές τους σε ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο.
Θα τολμήσω να πω οτι είναι στο χέρι μας να μην νοσούμε πιά, αρκεί να δούμε την αλήθεια κατάματα δίχως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.
Ότι δημιουργούμε μπορούμε και να το αναστείλουμε.
Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό και μεγαλειώδες. Όσοι το έχουν κάνει δεν είναι υπεράνθρωποι, είναι απλοί άνθρωποι που αποφάσισαν συνειδητά να μην νιώθουν και να μην είναι πιά άρρωστοι.
Ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει, και να κατανοεί ότι για να υπάρξει μια ανθρωπότητα δίχως ασθένειες χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση του εκάστοτε προβλήματος και όχι μονομερής θεραπεία.
Χρειάζεται όπως ακριβώς είπε ο Ιπποκράτης θεραπεία πρώτα της ψυχής και μετά του σώματος.

Μάρη – cosmiclight-gaia
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:https://www.pentapostagma.gr