Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ  
ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ
ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ


 Κωδικός Θέματος
T17051
Τίτλος
Μετακομιδή του σκηνώματος του Αγίου Ισιδώρου από τη Βενετία στον ναό των Αγίων Βικτόρων Χίου
Είδος
Ταινία Επικαίρων
Περίοδος γεγονότων
13/06/1967 - 18/06/1967
Περίληψη
Το σκήνωμα του Αγίου Ισιδώρου μεταφέρεται από τον ναό του Αγίου Μάρκου της Βενετίας στον Πειραιά, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Από τον Πειραιά το σκήνωμα μεταφέρεται ακτοπλοϊκώς στη Χίο και εναποτίθεται στον ναό των Αγίων Βικτόρων.
Περιγραφή
Άποψη του υπερωκεάνιου «Ρεγγίνα» που μετέφερε το σκήνωμα του Αγίου Ισιδώρου από τη Βενετία στο λιμάνι του Πειραιά. Ο Μητροπολίτης Πειραιά Χρυσόστομος συνοδευόμενος από άλλους ιερείς, στρατιωτικό άγημα και πλήθος κόσμου συνοδεύει το σκήνωμα του Αγίου Ισιδώρου στον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Μέσα στον ναό ιερείς και πιστοί προσκυνούν το σκήνωμα. Στρατιωτικά αγήματα και κόσμος έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Χίου. Άνδρες που μεταφέρουν το σκήνωμα αποβιβάζονται από πολεμικό πλοίο στην αποβάθρα και το ιερό λείψανο καταλήγει με πομπή στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Βικτόρων. Οι πιστοί παρακολουθούν λειτουργία στον ναό.
Θεματικές κατηγορίες
Θρησκεία
Λέξεις κλειδιά
Θρησκευτική τελετή
Τοποθεσίες
Ελλάδα Πειραιάς Λιμάνι Πειραιά (αποβάθρα Βασιλέως Κωνσταντίνου) | Ναός Αγίου Σπυρίδωνα | Χίος Λιμάνι Χίου | Ναός Αγίων Βικτόρων
Γλώσσες
Ελληνική
Συντελεστές & Ρόλοι
Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως, Διεύθυνση Οπτικών Μέσων : Παραγωγή
General Film Hellas Ltd : Τεχνική επεξεργασία
Χώρα παραγωγής
Ελλάδα
Τοποθεσία παραγωγής
Αθήνα
Βιβλιογραφία
Το Βήμα, 14/6/1967, σ. 4, 20/6/1967, σ. 8
Βιβλίο Θεμάτων Ελληνικών Επικαίρων 19/67 Πηγή: http://mam.avarchive.gr/portal/digitalview.jsp?get_ac_id=3280&thid=17051
Ευχαριστούμε τον Θεολόγο κ. Νικόλαο Κώσταλο
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΤΜΙΟ":  Καί:ὁ "ΠΑΤΜΙΟΣ" εὐχαριστεῖ θερμά τόν κ. Κώσταλο γιά τήν ἀποστολή τοῦ κατωτέρω μηνύματος: ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΙΑΝΕ.

ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΣΙΔΩΡΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.
Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου