Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Σύλλογος Ἱεροψαλτῶν Ξάνθης


Εκδήλωση Συλλόγου Ιεροψαλτών Ξάνθης
ksanthi ekdilosi 1
Την Παρασκευή 7η Απριλίου 2017 και ώρα 19:00 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης, η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ξάνθης «Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου, σε μια κατανυκτική βραδιά, πραγματοποίησε εκδήλωση με Ύμνους του Τριωδίου και της Μεγάλης Εβδομάδος.
Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο, τον Χοράρχη και όλα τα μέλη του Συλλόγου, για την προσφορά Τους στην διακονία του Αναλογίου των Ιερών Ναών της Μητροπόλεως Ξάνθης, τους ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο Τους, καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.
Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών του Νομού Ξάνθης «Γρηγόριος ο Πρωτοψάλτης» ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την διάσωση και διάδοση της Ψαλτικής Τέχνης και την συσπείρωση των Ιεροψαλτών της Περιοχής.
Χοράρχης του Συλλόγου είναι ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Θεοφάνους και Καθηγητής του Εκκλησιαστικού Σχολείου Ξάνθης κ. Ιωάννης Κατσούλης που με την πολύτιμη βοήθεια του Προέδρου κ. Παναγιώτη Ιωαννίδη και του υπολοίπου Διοικητικού Συμβουλίου, των μελών, Πρωτοψαλτών, Λαμπαδαρίων και βοηθών Ψαλτών που διακονούν στα αναλόγια της πόλεως μας, εργάζονται για να παρουσιάζουν με τον αυθεντικότερο τρόπο την πατρώα μας Εκκλησιαστική Μουσική.
Η Χορωδία έχει λάβει μέρος σε πανηγυρικές Ακολουθίες και Συναυλιακές Εκδηλώσεις.
Από το 2014 επιχειρήθηκε μια αναγέννηση του Συλλόγου με νέα σε ηλικία μέλη, καθώς και με την ποιό ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου σε διάφορες Λειτουργικές και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις.
Επίσης ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στο ρεπερτόριο, το οποίο αφενός καλύπτει τις Λειτουργικές ανάγκες των Ιερών Ακολουθιών, αφετέρου αναδεικνύει και συνθέσεις που σπανίως εκτελούνται μέσα στις Ιερές Ακολουθίες κυρίως λόγω της δυσκολίας και της χρονικής τους έκτασης, επιτελώντας έτσι και το ποιό βασικό σκοπό της Χορωδίας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΠΑΤΜΙΟ":  Ο κ. Κατσούλης διετέλεσε, ἐπί διετίαν, καθηγητής Β.Μ. στήν Πατμιάδα Ἐκκλησιαστική Σχολή
ksanthi ekdilosi 2
ksanthi ekdilosi 2
ksanthi ekdilosi 2
ksanthi ekdilosi 2
ksanthi ekdilosi 2
ΠΗΓΗ:  http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/14035-ekdilosi-sullogou-ieropsalton-janthis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου