Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Πάτμιοι .. υπέρ Βωμὠν και Εστιών




στον αγώνα για την Ενσωμάτωση.
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 16:03 | Γράφτηκε από τον/την Patmostimes
ensomatosi15
Σε λίγες μέρες Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 γιορτάζουμε την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Θέλοντας  να τιμήσουμε τους Πάτμιους αγωνιστές της περιόδου εκείνης, ζητήσαμε τη βοήθεια του προέδρου του συλλόγου των Απανταχού Πατμίων κ. Θεολόγου Μαυρουδή,  ο οποίος παρέδωσε στο Δήμο Πάτμου έναν κατάλογο με ονόματα αγωνιστών και είχε προτείνει να τιμηθούν, για να τους αναφέρουμε σε σχετικό δημοσίευμα μας. Ο κ. Μαυρουδής μας έστειλε την παρακάτω απάντηση.
Αγαπητή κ. Μουλιάτη
Συνεργασθέντες κατά τα δύο τελευταία χρόνια και εγώ ως πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Πατμίων και η φιλόλογος-ιστορικός κ. Μέμου Φαρμακάκη με την επιτροπή του Δήμου Πάτμου (κ κ. Νομική Μαύρου, Σπύρο Μαυρωνά και Γιαννη Σκεμπέ) για την κατάρτιση του καταλόγου των Πατμίων αγωνιστών στα μέτωπα του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, έχω τη χαρά να ανακοινώσω ότι ολοκληρώθηκε η τεκμηρίωση και κατάρτιση του καταλόγου αυτού. Έτσι, στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 5-3-2017 πρόκειται να υποβληθεί (εκτός ημερήσιας διάταξης) για έγκριση το πρακτικό της επιτροπής αυτής. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την προώθηση του καταλόγου των αγωνιστών σε δημόσια διαβούλευση για 20 ημέρες, ώστε να συμπληρωθεί ή τροποποιηθεί ο κατάλογος αυτός με απόλυτη σοβαρότητα και ιστορική τεκμηρίωση, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια με το παρελθόν τυχόν λάθη. Μετά δε το πέρας της διαβούλευσης, θα επανεγκριθεί ο κατάλογος από το Δ.Σ., το οποίο θα αποφασίσει τη χωροθέτηση του μνημείου και την ταυτόχρονη δημοπράτηση του έργου και την ανάθεση σε κατάλληλο καλλιτέχνη.
Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου και τη χαρά των συνεργατών γι αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο συμπίπτει με τα 70 χρόνια της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και τιμά τους Πάτμιους πεσόντες και μη πεσόντες αγωνιστές και των οποίων η εθνική δράση και η μνήμη βρήκαν επί τέλους ηθική δικαίωση...
Τέλος, αισθάνομαι την υποχρέωση να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το Δήμαρχο, τα μέλη της Επιτροπής και το Δημοτικό Συμβούλιο που ήρθησαν στο ύψος του πατριωτικού τους καθήκοντος και αντιμετώπισαν με τον οφειλόμενο σεβασμό τη μνήμη των Πατμίων αγωνιστών.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Θεολόγος Μαυρουδής
πηγη: http://www.patmostimes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου