Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Οι παππούδες και οι γιαγιάδες

Η Εκπληκτική έκθεση ενός 8χρονου 
για τον Παππού και την Γιαγιά του
👴👵👴👵👴👵
Τα παιδιά βλέπουν τον κόσμο πολύ διαφορετικά από τους ενήλικες. Αν είστε αρκετά τυχεροί ώστε να γνωρίζετε παιδιά, το ξέρετε ήδη αυτό. Μερικές φορές μας κάνουν ερωτήσεις, όπως “πού πάει ο ήλιος την νύχτα;”. 
Άλλες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με πιο δύσκολες ερωτήσεις, όπως “από πού έρχονται τα μωρά;”.
Αλλά αν κάνετε ποτέ ερώτηση σε ένα παιδί, ξέρετε ότι θα σας πει την αλήθεια – όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια! 
Όταν ζήτησαν από έναν 8χρονο να γράψει ένα γράμμα για τους παππούδες, μάθαμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε καν για τους παππούδες!

Διαβάστε το:
“Οι παππούδες είναι μια γυναίκα και ένας άντρας που δεν έχουν δικά τους μικρά παιδιά. Τους αρέσουν τα μικρά παιδιά των άλλων.
Ο παππούς είναι άντρας και η γιαγιά είναι γυναίκα!
Οι παππούδες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, εκτός από το να είναι εκεί όταν πηγαίνουμε να τους επισκεφτούμε… Είναι τόσο μεγάλοι που δεν θα πρέπει να παίζουν πολύ ή να τρέχουν. Είναι καλό όταν μας πηγαίνουν στα μαγαζιά ή μας δίνουν λεφτά.
Όταν μας πηγαίνουν βόλτες, πηγαίνουν πιο αργά όταν βλέπουν κάποια πράγματα όπως όμορφα φύλλα ή κάμπιες. Μας δείχνουν και μας μιλάνε για το χρώμα των λουλουδιών και επίσης για ποιο λόγο δεν πρέπει να πατάμε στα “κενά”.
Δεν λένε, “Βιάσου”.
Συνήθως οι γιαγιάδες είναι χοντρές, αλλά όχι πολύ χοντρές για να δένουν τα παπούτσια σου. Φοράνε γυαλιά και παράξενα εσώρoυχα. Μπορούν να βγάλουν τα δόντια και τα ούλα τους. 
Οι παππούδες δεν χρειάζεται να είναι έξυπνοι. Πρέπει να απαντάνε σε ερωτήσεις όπως “Γιατί δεν είναι παντρεμένος ο Θεός;” και “Γιατί οι σκύλοι κυνηγάνε τις γάτες;”.
Όταν μας διαβάζουν, δεν τρέχουν. Δεν τους πειράζει να διαβάζουν την ίδια ιστορία ξανά και ξανά.
Καλό θα ήταν όλοι να προσπαθήσουν να έχουν γιαγιά, ειδικά αν δεν έχουν τηλεόραση, γιατί είναι οι μόνοι μεγάλοι που τους αρέσει να περνάνε χρόνο μαζί μας. 
Ξέρουν ότι πρέπει να φάμε ένα σνακ πριν τον ύπνο και λένε την προσευχή μαζί μας κάθε φορά και μας φιλάνε ακόμα και αν είμαστε άτακτοι.
Ο παππούς είναι ο πιο έξυπνος άνθρωπος στον κόσμο! Μου μαθαίνει καλά πράγματα, αλλά δεν τον βλέπω αρκετά συχνά ώστε να γίνω έξυπνος σαν εκείνον! Είναι αστείο όταν σκύβουν, ακούς να τους φεύγουν αέρια και κατηγορούν τον σκύλο.”

ΠΗΓΗ:pitsirikidotnet.gr
ΑΝΑΔΓΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:  http://hamomilaki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου