Ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς εγκαινίασε την φωτογραφική έκθεση, του Αμερικανού φωτογράφου Ρόμπερτ Μακέιμπ (Robert McCabe), με τίτλο «Ελλάδα Μονοπάτια προς μια μαγική γη», η οποία διοργανώθηκε στον εκθεσιακό χώρο της UNESCO. Πίσω του φωτογραφίες από την Πάτμο, η οποία έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Φωτογραφία: Ντίνα Μακέιμπ.
ΠΑΡΙΣΙ. Με την ευκαιρία της 200ης Συνόδου του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO, εγκανιάστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι, η φωτογραφική έκθεση του Αμερικανού φιλέλληνα φωτογράφου Ρόμπερτ Μακέιμπ (Robert McCabe), με τίτλο «Ελλάδα Μονοπάτια προς μια μαγική γη».
Πρόκειται για μία έκθεση-ύμνο για τη χώρα που εντυπωσίασε. Μια εμβάθυνση στην Ελλάδα μέσα από τη ματιά του καταξιωμένου Ρόμπερτ ΜακΚέιμπ.
Ο κ. Ρόμπερτ Μακέιμπ με την κ. Σίντνεϊ Πικάσο στην έκθεση «Ελλάδα Μονοπάτια προς μια μαγική γη» στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι.Η Σίντνεϊ Πικάσο, είναι πρώην σύζυγος του Κλοντ Πικάσο, γιου του μεγάλου ζωγράφου του 20ού αιώνα.
Ο κ. Ρόμπερτ Μακέιμπ με την κ. Σίντνεϊ Πικάσο στην έκθεση «Ελλάδα Μονοπάτια προς μια μαγική γη» στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι.Η Σίντνεϊ Πικάσο, είναι πρώην σύζυγος του Κλοντ Πικάσο, γιου του μεγάλου ζωγράφου του 20ού αιώνα.
Ογδόντα οπτικά διαλείμματα, καθρέφτες του έρωτα, ζωντανοί από το 1954, από τον καλλιτέχνη-ταξιδευτή για την Ελλάδα και τον λαό της: έχει ταξιδέψει στο Καστελόριζο στην Ανατολή, στις Στροφάδες στη Δύση και στα φαράγγια της Ηπείρου στο Βορρά και στα βουνά της Κρήτης, στο πέρασμά του από την Πάτμο και το ιστορικό της κέντρο.
Σημειώνεται πως η Πάτμος προβάλλεται περισσότερο καθώς ως γνωστό έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
O Τζορτζ Μακέιμπ (George McCabe) γιος του φωτογράφου, Ρόμπερτ Μακέιμπ, με την κ. Ζακλίντ Μισόφ (Jacqueline Missoffe). Δεξιά του, μία φωτογραφία του ίδιου και της αδερφής του, πάνω σε ένα πόνι, στο Λιβάδι του Γερανού στην Πάτμο, περισσότερα από 30 χρόνια πριν. Εκθεση του Ρόμπερτ Μακέιμπ «Ελλάδα Μονοπάτια προς μια μαγική γη» στα κεντρικά γραφεία της UNESCO στο Παρίσι.
O Τζορτζ Μακέιμπ (George McCabe) γιος του φωτογράφου, Ρόμπερτ Μακέιμπ, με την κ. Ζακλίντ Μισόφ (Jacqueline Missoffe). Δεξιά του, μία φωτογραφία του ίδιου και της αδερφής του, πάνω σε ένα πόνι, στο Λιβάδι του Γερανού στην Πάτμο, περισσότερα από 30 χρόνια πριν.