Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

"Η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει"!!!!

"Χρυσά" τα ελληνόπουλα στο F1 Schools
"Χρυσά" τα ελληνόπουλα στο F1 Schools
Ονειρεύτηκαν, φαντάστηκαν, δημιούργησαν, καινοτόμησαν, πραγματοποίησαν το όνειρό τους. Είναι οι πρεσβευτές της νεολαίας, εμπνέοντας τους πάντες και αποδεικνύοντας πως το ταλέντο, η επιμονή και η υπομονή ανταμείβονται.

Η ελληνική σημαία ανέμισε στο πιο ψηλό σημείο και ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε στο μακρινό Austin του Τέξας, χάρη στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.



Τα μέλη της ομάδας «Infinite Racing» κατέκτησαν την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό σχεδιασμού, κατασκευής και αγώνα ταχύτητας μικρών μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula 1 «F1 in Schools 2016», λαμβάνοντας το τρόπαιο Bernie Ecclestone. Τα ελληνόπουλα, κυριάρχησαν ανάμεσα σε 39 ομάδες από 23 χώρες, συγκεντρώνοντας συνολικά 852,3 βαθμούς έναντι 837,8 της δεύτερης ομάδας από την Αυστραλία και 770,5 της τρίτης από τη Γερμανία.
«Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Είμαστε οι παγκόσμιοι πρωταθλητές για το 2016. Ακόμη δε μπορούμε να το πιστέψουμε» τόνισαν οι νεαροί μηχανικοί. Τα μέλη της ομάδας, οι μαθητές και μαθήτριες Λυκείου, Κυριάκος Θεοφανίδης, Χαράλαμπος Κάλφας, Βασιλεία Νιαβή, Στυλιανός Μαυρομάτης και Αγγελική Σαμαρά, με υπεύθυνο καθηγητή τον Ιωάννη Νταουντάκη, ευχαρίστησαν τους πάντες  για την ευκαιρία που τους δόθηκε, η οποία, όπως λένε, «άλλαξε τις ζωές μας και βοήθησε να εξελιχτούμε ως προσωπικότητες».
Στο «F1 in Schools», οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες των τριών έως έξι ατόμων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας (αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής F1 μοντέλου, κατασκευαστής F1 μοντέλου, γραφίστας, υπεύθυνος marketing & επικοινωνίας, υπεύθυνος διαχείρισης πόρων, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας και εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης).


Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων. Τα κομμάτια του έργου εξαρτώνται το ένα από το άλλο και κάθε μέλος της ομάδας πρέπει ανά πάσα στιγμή να παρακολουθεί και να είναι ενήμερο για την πρόοδο του άλλου.

Η Infinite Racing κατασκεύασε και παρουσίασε στον Austin τρία μοντέλα (δύο που αγωνίζονται και ένα εκθεσιακό), τα οποία κόστισαν συνολικά 7.500 ευρώ. Το μικρό μοντέλο Formula 1 που κατασκεύασε έχει μήκος 18 εκατοστών.  Kινείται με ταχύτητα 20 μέτρα το δευτερόλεπτο και λαμβάνει κίνηση από μια αμπούλα πεπιεσμένου διοξειδίου του άνθρακα.

Η ελληνική ομάδα κέρδισε επίσης τα βραβεία Pressure Challenge, Knockout Competition και Team Website. Παράλληλα, έλαβε υποτροφίες στο City University London και στο τμήμα Engineering του University College London. 

Συγκίνηση προκαλεί το γεγονός της ανάρτησης της επιτυχίας των Ελλήνων στην επίσημη σελίδα της Formula 1. Τα παιδιά είναι πρώτο θέμα στο site της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τις εικόνες από το βάθρο να κάνουν το γύρο του κόσμου.
Άξιοι...
ΠΗΓΗ:  http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου