Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Σπαράγγια:


Αρχή Η πράσινη πηγή αντιοξειδωτικών


sparaggia1_1

Ένα από τα πιο αγαπημένα λαχανικά της άνοιξης τα σπαράγγια προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Περιέχουν μεγάλη ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών όπως είναι η βιταμίνη C, η β- καροτίνη, η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και το σελήνιο. Ακόμη έχουν εξαιρετική αντιφλεγμονώδη δράση, που οφείλεται στα φλαβονοειδή.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυτικές ίνες βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Τα 100γρ βρασμένων σπαραγγιών αποδίδουν μόλις 22 θερμίδες. Δεν περιέχουν κορεσμένα λιπαρά ή χοληστερόλη, ενώ είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, αφού μόλις τα 100 γρ. μπορούν να καλύψουν το 8% των ημερήσιων αναγκών.

sparaggia2
Διάλεξε αυτά που είναι πιο σφιχτά και έχουν ωραίο, λαμπερό χρώμα. Μπορείς να τα διατηρήσεις στο ψυγείο, τυλιγμένα σε χαρτί και μέσα σε σακούλα για 2-4 μέρες.

ΠΗΓΗ:enallaxnews.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://www.pentapostagma.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου