Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Μικρός ΗΡΩΑΣ

 
Πεντάχρονος έτρεξε χιλιόμετρα μέσα στη βροχή για να σώσει τον πατέρα του
Για να σώσει τον πατέρα του που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ένας 5χρονος έφυγε με το ποδήλατό του, στη μέση της...
117998-263489
      
      
«Κάτω από το πανωφόρι του φορούσε σαγιονάρες και πιτζάμες. Ήταν μούσκεμα, έτρεμε ολόκληρος. Είχε παλιόκαιρο» αφηγήθηκε ο αγρότης Ζαν-Φρανσουά Πινό περιγράφοντας την απρόσμενη συνάντησή του, το βράδυ της Τετάρτης, με τον μικρό Κεβίν-Τζενέ στην άκρη ενός δρόμου στην έξοδο του χωριού Σεν-Πιερ-Λα-Κουρ.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ouest-France, ο 5χρονος έφυγε από το σπίτι όταν είδε τον πατέρα του να καταρρέει. Άφησε τη μικρότερη αδελφή του, ηλικίας μόλις 2 ετών, δίπλα στον αναίσθητο πατέρα και πήρε το ποδήλατό του με σκοπό να αναζητήσει τη μητέρα του που είχε νυχτερινή βάρδια στη δουλειά της, σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από το σπίτι της οικογένειας.
Γύρω στις 21.15, ο Πινό, που όπως λέει επέστρεφε από τα μαθήματα ζωγραφικής που παρακολουθεί, αντιλήφθηκε το παιδί στην άκρη του δρόμου χάρη στα σήματα που του έκαναν με τα φώτα τους άλλοι οδηγοί, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
«Μου είπε: «Ο μπαμπάς μου πέθανε». Τον έβαλα στο αυτοκίνητό μου για να ζεσταθεί και ένας άλλος οδηγός κάλεσε τις αρχές», συνέχισε. Ο μικρός δεν ήταν σε θέση όμως να του πει το επώνυμό του, ούτε τη διεύθυνση του σπιτιού του. «Έκλαιγε, αλλά κάποιες στιγμές ηρεμούσε. Είχε καθαρό μυαλό, όμως το μυαλό ενός παιδιού πέντε χρονών», είπε ο Πινό εξηγώντας ότι κάποια στιγμή ο Κεβίν-Τζενέ ανησύχησε ότι, με όλα αυτά, «θα είναι κουρασμένος αύριο στο σχολείο».
Ο δήμαρχος του Σεν-Πιερ-Λα-Κουρ, ο Κλοντ Λε Φεβρ, ειδοποιήθηκε για το περιστατικό από την πυροσβεστική και την αστυνομία και ήρθε σε επαφή με μια άλλη οικογένεια της κοινότητας, όπως είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Την ώρα που ο μικρός στέγνωνε στο αυτοκίνητο του αγρότη, οι διασώστες κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν το σπίτι του, να μπουν μέσα και να μεταφέρουν τον αναίσθητο πατέρα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί του έσωσαν τη ζωή. «Δεν έκανα παρά μόνο το καθήκον μου, πρόσφερα βοήθεια σε έναν άνθρωπο που κινδύνευε», κατέληξε ο Πινό.
ΠΗΓΗ: athensvoice.gr

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου