Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

=Ελληνορθόδοξη ανακάλυψη

 
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ NEVŞEHİR ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Μια ιστορική ελληνορθόδοξη ανακάλυψη στην πόλη Nevşehir, την γνωστή ελληνική Νεάπολη της Καππαδοκίας, έκανε γνωστή η τουρκική εφημερίδα Sabah, δημοσιεύοντας...
1453513362444-1
        Μια ιστορική ελληνορθόδοξη ανακάλυψη στην πόλη Nevşehir, την γνωστή ελληνική Νεάπολη της Καππαδοκίας, έκανε γνωστή η τουρκική εφημερίδα Sabah, δημοσιεύοντας και αποκλειστική φωτογραφία από την ανακάλυψη αυτή.
dhmarhos
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δήμαρχος του Nevşehir, ο Hasan Ünver, στις ανασκαφές που γίνονται εδώ και καιρό στον αρχαιολογικό χώρο της περιοχής ήρθε στο φως μια ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησιά που σύμφωνα με τους ειδικούς ανάγεται στον πέμπτο αιώνα μ. Χ., όταν είχε επικρατήσει η Ορθοδοξία στην περιοχή.
ekklhsia-1
Στον χώρο της εκκλησίας βρέθηκε σπάνια απεικόνιση του Ιησού Χριστού την στιγμή της Αποκαθήλωσης, ενώ βρέθηκαν σκορπισμένα τεμάχια και άλλων πολύτιμων ψηφιδωτών εικόνων της ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
Ο δήμαρχος της πόλης πιστεύει ότι θα ανακαλυφθούν και αλλά πολύτιμα ευρήματα από την εκκλησία, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η ανακάλυψη αυτή είναι ένα ιστορικό γεγονός για την Ορθοδοξία στην ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου