Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου (Δοξαστικό)

 Ταις εξ εργων καυχησεσι ...Δανιηλ
το δοξαστικο των αινων της Κυριακης του Τελωνου και Φαρισαιου..η γραφη απο τον Γιωργο τον Σιαπεροπουλο...Δανιηλ Καραμπασης

Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου

 Ιδιόμελα Κυριακής Τελώνου και Φαρισαίου
από το Τριῴδιον του Ἐμμανουὴλ Φαρλέκα 1936.

Ψάλλει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παμ. Ταξιαρχών Αιγίου, Ανδρέας Τασόπουλος

Δαίδαλος:

Ο μεγαλύτερος εφευρέτης στην αρχαία Ελλάδα!

Ο Δαίδαλος είναι ο μεγαλύτερος εφευρέτης στην αρχαία Ελλάδα, ένας πραγματικός πολυτεχνίτης...
και καλλιτέχνης ταυτόχρονα, όπως υποδηλώνει το όνομα Δαίδαλος που προέρχεται από το αρχαίο Ελληνικό ρήμα δαιδάλω = εργάζομαι με τέχνη.
Ο Λαβύρινθος...
στη μινωική Κρήτη, ο μίτος της Αριάδνης, η ξύλινη αγελάδα της Πασιφάης, το χοροστάσι της Αριάδνης, το ακρόπρωρο των πλοίων της εποχής εκείνης και το πέταγμα με φτερά από κερί ήταν όλα σύμφωνα με τη μυθολογία εφευρέσεις και επινοήσεις του Δαίδαλου.
Η καταγωγή του Δαίδαλου
Για τον Δαίδαλο σώζονται αρκετοί μύθοι και αυτοί καταγράφηκαν για πρώτη φορά από τους Αθηναίους μυθογράφους τον 6ο π.Χ. αιώνα επί Πεισίστρατου.
Το μεγαλύτερο μέρος των μύθων για τη ζωή του Δαίδαλου εκτυλίσσεται στην Κρήτη, συνεπώς οι μύθοι που αφορούν τον Δαίδαλο πρέπει να είναι κρητικής καταγωγής.
Ο μύθος του Δαίδαλου μας παραδίδει ότι γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν απόγονος του Ερεχθέα (=μυθικός επώνυμος ήρωας και βασιλιάς των Αθηνών, ιδρυτής των Παναθηναίων αγώνων).
Από σπουδαία γενιά ήταν και η μητέρα του η Αλκίππη (ή Φρασιμήδη ή Ιφηνόη), που κρατούσε από τον Κέκροπα, τον μυθικό ιδρυτή της πόλης των Αθηνών.
Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή ο Δαίδαλος κατάγεται από τον θεό Ήφαιστο και απ’ αυτόν κληρονόμησε την ικανότητα να μπορεί να κατασκευάζει σχεδόν τα πάντα.
Ο αρχιτέκτονας και γλύπτης Δαίδαλος
Ο Δαίδαλος σύντομα εξελίχθηκε στον πιο σπουδαίο αρχιτέκτονα και γλύπτη της Αθήνας.
Λεγόταν μάλιστα ότι τα αγάλματα που έβγαιναν από το εργαστήριο του Δαίδαλου έμοιαζαν με ζωντανά.
Τόσο ζωντανά, που όταν ο Ηρακλής αντίκρισε το άγαλμα ενός άντρα σε θέση μάχης, νόμισε ότι κάποιος του επιτίθεται και ενστικτωδώς αντέδρασε καταστρέφοντας το με το ρόπαλο του.
Όταν κατάλαβε ότι είχε καταστρέψει ένα περίτεχνο άγαλμα, που μάλιστα παρίστανε τον ίδιο, αισθάνθηκε μεγάλη ντροπή και ζήτησε συγνώμη από τον Δαίδαλο.
Ο Δαίδαλος ήταν ο πρώτος που έδωσε ελεύθερη κίνηση στα μέλη του αγάλματος, απελευθερώνοντας έτσι τα χέρια από το σώμα και ξεχωρίζοντας τα πόδια μεταξύ τους. Επιπλέον έδωσε περισσότερη εκφραστικότητα στο πρόσωπο προσθέτοντας τα χαρακτηριστικά του ματιού (βολβός, κόρη, ίριδα).
Πώς ο Δαίδαλος έφτασε στην Κρήτη
Στο εργαστήριο του Δαίδαλου μαθήτευε ο γιος της αδερφής του Πέρδικας ή Πολυκάστης, ο Τάλως ή Κάλως (είναι διαφορετικός από τον γίγαντα Τάλω, τον φύλακα της Κρήτης).
Φαίνεται πως το ταλέντο είχε μοιραστεί απλόχερα στην οικογένεια και ο Τάλως αναδεικνυόταν σε εξαιρετικά ιδιοφυή τεχνίτη.
Οι φήμες στην Αθήνα έδιναν και έπαιρναν ότι ο ανιψιός θα καταφέρει να ξεπεράσει το θείο του.
Ο Δαίδαλος τυφλώθηκε από ζήλια και έβγαλε τον Τάλω από τη μέση γκρεμίζοντάς τον από την Ακρόπολη.
Το έγκλημα δεν άργησε να αποκαλυφθεί και ο Δαίδαλος εκδιώχθηκε από την Αθήνα.
Η αδερφή του Δαίδαλου αυτοκτόνησε από τον καημό της που έχασε τον μονάκριβο γιο της Τάλω και ο Δαίδαλος τελικά κατέληξε στην Κρήτη.
Στην Κρήτη ο Δαίδαλος έγινε αμέσως δεκτός γιατί η φήμη του ως εξαιρετικός τεχνίτης είχε προηγηθεί και μάλιστα γίνεται έμπιστος του Μίνωα, του μυθικού βασιλιά της Κνωσού.
Ο Μίνωας ανέθετε στο Δαίδαλο όλα τα τεχνικά έργα στο ανάκτορο και έτσι ο μύθος θέλει το Δαίδαλο να είναι ο εφευρέτης σχεδόν σε όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες της εποχής.
Στην Κρήτη ο Δαίδαλος γνώρισε την Ναυκράτη, που δούλευε στην υπηρεσία του Μίνωα και μαζί της αποκτά τον Ίκαρο.
                     Τα έργα του Δαίδαλου στην Κρήτη
Το χοροστάσι της Αριάδνης

Ο Δαίδαλος είναι αυτός που έφτιαξε την πρώτη «πίστα» χορού στην ιστορία για την πριγκίπισσα Αριάδνη, το χοροστάσι της Αριάδνης, που ακόμα και οι θεοί το θαύμασαν.
Τα Δαιδάλια
Μία άλλη εφεύρεση του Δαίδαλου θεωρείται το ακρόπρωρο του πλοίου. Γι’ αυτό και τα ακρόπρωρα ονομάζονταν και δαιδάλια στην αρχαία Ελλάδα.
Η ξύλινη αγελάδα της Πασιφάης



                      Η Πασιφάη μπαίνει στην ξύλινη αγελάδα

 
Ο Μίνωας για να αποδείξει ότι είναι ο πιο ικανός από τα αδέρφια του και να κερδίσει το θρόνο του βασιλιά της Κνωσσού, είχε ζητήσει από το θείο του Ποσειδώνα (το θεό της θάλασσας) να του στείλει ένα σημάδι.
Ο Ποσειδώνας έστειλε έναν πανέμορφο ταύρο που ο Μίνωας όφειλε να θυσιάσει προς τιμή του Ποσειδώνα.
Ο Μίνωας όμως δεν ήθελε να σκοτώσει ένα τόσο ξεχωριστό ζώο και με πονηριά θυσίασε άλλο ταύρο στη θέση του.
Ο Ποσειδώνας εξοργίστηκε και τιμώρησε το Μίνωα για την ασέβεια του με ένα ασυνήθιστο τρόπο: έκανε τη σύζυγο του Μίνωα, βασίλισσα Πασιφάη, να ερωτευτεί τον ταύρο.
Η Πασιφάη τρελή από έρωτα για τον ταύρο ζήτησε από το Δαίδαλο να της βρει τον τρόπο για να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή της.
Ο Δαίδαλος λοιπόν έφτιαξε μια ξύλινη αγελάδα, κούφια στο εσωτερικό της, την έντυσε με το δέρμα μιας αληθινής αγελάδας και την άφησε σε ένα λιβάδι με τη βασίλισσα μέσα της.
Ο ταύρος ξεγελάστηκε, πλησίασε την αγελάδα, ζευγάρωσε μαζί της και από την αφύσικη αυτή ένωση γεννήθηκε ο Μινώταυρος, ένα τέρας που από τη μέση και πάνω ήταν ταύρος και ο άλλος μισός άνθρωπος.
Ο λαβύρινθος του Δαίδαλου
Ο Δαίδαλος κλήθηκε μετά τη γέννηση του Μινώταυρου να βρει ένα τρόπο να κρύψει την ντροπή του Μίνωα για αυτή του την βαριά τιμωρία, δηλαδή να φτιάξει κάτι όπου θα φυλάκιζε τον Μινώταυρο.
Ο Δαίδαλος κατασκεύασε τον λαβύρινθο, ένα κτίριο που αποτελείται από στενούς διαδρόμους και πολύπλοκες στροφές, που μπέρδευε τόσο πολύ όποιον έμπαινε μέσα ώστε δεν μπορούσε να βρει την έξοδο.
Πού βρίσκεται ο λαβύρινθος δεν έχουμε ιδέα, αν και πολλοί τον ταυτίζουν με το ίδιο το ανάκτορο της Κνωσού. Είναι γεγονός ότι το ανάκτορο της Κνωσού αποτελείται από πάρα πολλούς δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους. Εξάλλου, σύμφωνα με το μύθο, και η Κνωσός κτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Δαίδαλο.
Ο Μίτος της Αριάδνης


                      ο Θησέας σκοτώνει το Μινώταυρο

 Κάθε 9 χρόνια οι Αθηναίοι έστελναν 7 νέους και 7 νέες στην Κρήτη σαν φόρο αίματος για την άδικη δολοφονία του Ανδρόγεω, γιου του Μίνωα.
Οι νέοι και οι νέες ρίχνονταν στον Λαβύρινθο για να τους καταβροχθίσει ο Μινώταυρος.
Κάποια χρονιά ένας από τους 7 νέους ήταν ο γιος του βασιλιά της Αθήνας, ο Θησέας.
Ρωμαλέος νέος και ωραίος ερωτεύεται με την κόρη του Μίνωα, την Αριάδνη, που για κανένα λόγο δεν θα άφηνε τον αγαπημένο της να γίνει τροφή του Μινώταυρου.
Για μια ακόμη φορά ζητήθηκε η βοήθεια του Δαίδαλου, που έδωσε στην Αριάδνη ένα κουβάρι δυνατή κλωστή, το γνωστό μίτο της Αριάδνης.
Ο Θησέας ακολουθώντας τις οδηγίες του Δαίδαλου έδεσε την άκρη του μίτου στην είσοδο του λαβύρινθου, και προχώρησε ξετυλίγοντας το κουβάρι μέχρι που βρήκε το Μινώταυρο. Αφού τον σκότωσε, ακολούθησε το νήμα και βρήκε το δρόμο προς την έξοδο.
Ο Μίνωας φυλακίζει τον Δαίδαλο
Ο Δαίδαλος δεν είχε κακή πρόθεση όταν βοηθούσε την Πασιφάη και την Αριάδνη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν να έρθει σε ρήξη με το Μίνωα. Είναι λογικό ότι ο βασιλιάς δεν ήθελε ούτε η γυναίκα του να βρει τρόπο να ζευγαρώσει με τον ταύρο, ούτε ο Θησέας να μπορέσει να βγει από τον λαβύρινθο.
Η οργή του ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα ο πατέρας Δαίδαλος και ο γιός Ικαρος να φυλακιστούν στον άδειο πια Λαβύρινθο, που ας μη ξεχνάμε, ήταν έργο του ίδιου του Δαίδαλου.
πηγή:Παράπονα Ρόδου

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ναός του Αγίου Πέτρου στη Νίκαια



Σοκαρισμένοι οι Τούρκοι από τον αναδυόμενο ναό του Αγίου Πέτρου στη Νίκαια
Σοκαρισμένοι οι Τούρκοι από τον αναδυόμενο ναό του Αγίου Πέτρου στη Νίκαια
Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Έκπληκτοι οι Τούρκοι ερευνητές και οι κάτοικοι της ιστορικής βυζαντινής πόλης της Νίκαιας, αντίκρισαν ένα πρωί να εμφανίζεται στην λίμνη της περιοχής και κάτω από την επιφάνεια του νερού, ο σκελετός μιας μεγαλοπρεπής βυζαντινής ελληνορθόδοξης εκκλησίας.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αλλά και των εφημερίδων, Milliyet και Zaman, οι πρώτοι που αντιλήφτηκαν την ύπαρξη των θεμελίων αυτή της ιστορικής βυζαντινής εκκλησίας ήταν οι πιλότοι κάποιου αεροπλάνου που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την λίμνη.
Οι πρώτες αναφορές των ίδιων των Τούρκων κάνουν λόγο για την ιστορική μεγάλη εκκλησία που ήταν αφιερωμένη στον άγιο Πέτρο και η οποία κτίστηκε τον τέταρτο αιώνα, ήταν δηλαδή από τους πρώτους μεγάλους ναούς που κόσμησαν στην συνέχεια όλη την ελληνορθόδοξη χριστιανική Μικρά Ασία.
Οι πληροφορίες για το ιστορικό αυτό κτίσμα που έμεινε κάτω από την επιφάνεια της λίμνης, είναι ότι βρίσκεται 20 περίπου μέτρα από την ακτή και σε βάθος δυο μέτρων από την επιφάνεια της λίμνης. Όπως ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Αρχαιολογικού Τμήματος του πανεπιστημίου Uludağ της Προύσας, Mustafa Şahin, στο μέρος αυτό όπου βρέθηκαν τα ερείπια της εκκλησίας έπρεπε να βρίσκονταν επίσης το κτίριο της τοπικής βουλής επί ρωμαϊκής εποχής. Δίπλα ακριβώς από αυτό το κτίριο είχε κτιστεί αυτή η μεγαλοπρεπή εκκλησία που όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες πρέπει να δέσποζε σε όλη την περιοχή.
Τα ιστορικά στοιχεία που προβάλουν οι Τούρκοι είναι ότι η ανέγερση αυτού του ναού έγινε αμέσως μετά την επικράτηση το 313 από τον Μέγα Κωνσταντίνο του χριστιανισμού. Το κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός σηματοδότησε την ανέγερση και άλλων περικαλλών ναών σε όλο το μήκος και το πλάτος της Μικράς Ασίας όπου κατοικούσε εκείνη την περίοδο ο πυκνότερος χριστιανικός πληθυσμός από όλες τις ρωμαϊκές επαρχίες. Ο ναός λέγεται ότι από τον μεγάλο σεισμό του 740 που έπληξε την ευρύτερη περιοχή είχε πάθει μεγάλες ζημιές και στη συνέχεια ανακαινίστηκε στην νεότερη του μορφή. Προφανώς οι διάφοροι σεισμοί που έγιναν στο παρελθόν στην περιοχή της Νίκαιας, όπως ο μεγάλος σεισμός του 1999, βύθισαν την εκκλησία κάτω από την επιφάνεια της λίμνης. Σήμερα και κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο ναός επανήλθε στην επιφάνεια σε μια αεροφωτογράφιση από ένα τουρκικό αεροπλάνο που πετούσε πάνω απ την λίμνη.
Σύμφωνα με τις ιστορικές πληροφορίες η Νίκαια ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χριστιανικά κέντρα από την πρώτη περίοδο της βυζαντινής αυτοκρατορίας και όπως είναι γνωστό εκεί έγινε η πρώτη μεγάλη οικουμενική σύνοδος των χριστιανών. Το κτίριο της τοπικής γερουσίας, (Senato Saray), όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι Τούρκοι, κτίστηκε το 325. Πολύ κοντά κτίστηκε ο μεγάλος ναός της αγίας Σοφίας που σώζεται μέχρι σήμερα αλλά οι Τούρκοι πριν από δυο χρόνια τον μετέτρεψαν σε τζαμί. Οι διάφορες μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, όπως ανέφερε ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Προύσας, Bedri Yalman, έλεγαν ότι οι ψαράδες εδώ και καιρό έβλεπαν κάποια περίεργα ερείπια να βρίσκονται στον βυθό της λίμνης χωρίς όμως να δώσουν σημασία για την ιστορική και αρχαιολογική τους αξία.
Η ιστορική ανάδυση του ναού κάτω από τα νερά της λίμνης της Νίκαιας έγινε ξαφνικά από μια τυχαία πτήση ενός τουρκικού ερευνητικού αεροπλάνου που χαρτογραφούσε την περιοχή και ανακάλυψε τον ιστορικό αυτό ελληνορθόδοξο χριστιανικό ναό. Οι πρώτες φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητα δείχνουν το μεγάλο μέγεθος αυτού του ναού βασιλικού ρυθμού. Όπως διαπιστώνουν και οι Τούρκοι ερευνητές, πρέπει να είναι μεγαλύτερος και από την αγία Σοφία, γεγονός που δείχνει την μεγάλη ιστορική αλλά και θρησκευτική αξία του. Ο ναός αυτός θεωρείται ότι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χριστιανικά κέντρα όλης της Μικράς Ασίας και για τον λόγο αυτό θα προσήλκυε πολλούς προσκυνητές από πολλές περιοχές. Άγνωστο είναι το πότε ακριβώς βυθίστηκε κάτω από την επιφάνεια της λίμνης, αλλά το σημαντικότερο είναι πως εντελώς απροσδόκητα εμφανίστηκε ξανά για να δείξει για άλλη μια φορά πως η ελληνορθόδοξη χριστιανική ταυτότητα της Μικράς Ασίας ποτέ δεν χάθηκε και ακόμα και σήμερα με διάφορα «σημάδια» εκπλήσσει ακόμα και τους ίδιους τους σημερινούς κατοίκους της.
ΠΗΓΗ: http://www.agioritikovima.g

Η ... καρδιά μας!

Οι 7 κανόνες του καρδιολόγου


Πιθανώς γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες για να διατηρήσετε την καρδιά σας δυνατή και υγιή. Για παράδειγμα, η μεσογειακή διατροφή και οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις είναι δύο απαραίτητα μέτρα που πρέπει να πάρουμε όλοι για να αποφύγουμε εμφράγματα και λοιπές καρδιακές παθήσεις.
Ωστόσο, οι επιστημονικές έρευνες πολλές φορές καταλήγουν σε ασαφή ή αντικρουόμενα συμπεράσματα κι έτσι δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε.
Δείτε λοιπόν τις συμβουλές του καρδιολόγου για να κρατήσετε την καρδιά σας σε... φόρμα!
1. Αποφύγετε τις μοντέρνες δίαιτες
Κάθε χρόνο έρχονται στο προσκήνιο καινούργιες δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους και καλύτερη υγεία. Για παράδειγμα, πέρυσι ακούγαμε συνεχώς για τη δίαιτα ελεύθερης γλουτένης, η οποία όμως είναι ενδεδειγμένη μόνο για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη (δυσανεξία στη γλουτένη) ή έχουν ευαισθησία στη γλουτένη.
Ούτε η παλαιολιθική δίαιτα είναι ωφέλιμη για την υγεία της καρδιάς, καθώς αποκλείει τροφές (όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης κ.α.) που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και σταθεροποιούν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Προσφάτως, το αμερικανικό πρακτορείο U.S. News and World Report ανακοίνωσε τη λίστα με τα κορυφαία διατροφικά προγράμματα του 2015, παρουσιάζοντας μάλιστα επιμέρους λίστα με τις δίαιτες που ωφελούν την υγεία της καρδιάς.
2. Επιλέξτε τα σωστά είδη ψαριού
Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία συνιστά να καταναλώνουμε ψάρι δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι όλα τα είδη ψαριού έχουν την ίδια διατροφική αξία. Θα πρέπει να προτιμούμε το σολομό, τη ρέγκα, τον τόνο και τις αντζούγιες, καθώς περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων, συστατικό που βοηθά να μειώσουμε τα τριγλυκερίδια και να καταπολεμήσουμε τις φλεγμονές.
3. Μην κόβετε εντελώς το αλάτι
Το πρότυπο όριο κατανάλωσης αλατιού σε ημερήσια βάση είναι τα 1.500 mg. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι παρατηρείται αύξηση της αρτηριακής πίεσης μόνο όταν η ημερήσια πρόσληψη φτάνει τα 3.500 mg. Εάν δεν έχετε πρόβλημα με τα νεφρά σας, πιθανότατα δε χρειάζεται να βγάλετε εντελώς το αλάτι από τη διατροφή σας. Θα πρέπει απλώς να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία περιέχουν τεράστιες συγκεντρώσεις αλατιού ανά γραμμάριο.
4. Διαχειριστείτε το στρες
Το χρόνιο στρες συμβάλλει στην εκδήλωση της υπέρτασης και μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη και τις αγχώδεις διαταραχές. Βρείτε χόμπι που σας ευχαριστούν και αφιερώστε στον εαυτό σας χρόνο για χαλάρωση και διασκέδαση.
5. Απαρνηθείτε τη ζάχαρη
Οι καρδιολόγοι συνήθως συμβουλεύουν να αποφεύγουμε τα λιπαρά κι έτσι η βιομηχανία τροφίμων παράγει μαζικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, αντισταθμίζοντας όμως τη γεύση με πρόσθετη ζάχαρη. Έχει αποδειχθεί πολλάκις ότι η ζάχαρη βλάπτει σοβαρά την καρδιά μας.
6. Αυξήστε το μυϊκό σας όγκο
Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης τονώνουν το μεταβολικό ρυθμό κι έτσι καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) τις ώρες χαλάρωσης. Με τον τρόπο αυτό, διατηρείται η αρτηριακή πίεση και η χοληστερίνη στα όρια του φυσιολογικού και προλαμβάνεται η εκδήλωση του μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα κινδύνου για την καρδιοπάθεια.
7. Αγαπήστε τους ξηρούς καρπούς
Τα καρύδια, τα αμύγδαλα και γενικότερα τα περισσότερα είδη ξηρών καρπών βοηθούν να αυξήσετε την «καλή» χοληστερόλη σας (HDL).
Πηγή: onmed.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:http://perivolipanagias.blogspot.gr
 

Ίμια!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ Π.ΚΑΜΜΕΝΟ !!!!!
ΕΚΤΑΚΤΟ:
Ενέδρα Τουρκικών μαχητικών στο ελικόπτερο του Υπουργού Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένου στα Ιμια πρίν λίγο.14:18 30/01/2015

Τούς ''κλείδωσαν'' όμως τά άπιαστα Ελληνικά μας F16 από τήν 115 ΠΜ Κρήτης (όπου Υποδιοικητής είναι τό παλληκάρι καί συμπατριώτης μας Καλύμνιος Μ.Κουκουβάς ) καί έφυγαν μέ τήν ουρά στά σκέλια !!!!!
Απίστευτη επιθετική κίνηση που έλαβε ακαριαία της κατάλληλης απάντησης από Ελληνικής πλευράς σημειώθηκε πριν λίγο πάνω από τα Ίμια.
Την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος πραγματοποιούσε ρίψη στεφάνου από ελικόπτερο στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, τιμώντας τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την Πατρίδα στην κρίση των Ιμίων, τουρκικά μαχητικά F-16, επιχείρησαν να πετάξουν επάνω από το νησί και να πραγματοποιήσουν εικονικό βομβαρδισμό στήνοντας ένα είδος ενέδρας στο ελικόπτερο του Ελληνα υπουργού!
Αμέσως εγκλωβίστηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί εγκαίρως από την 115 ΠΜ της Κρήτης!

Δεν υπήρξε εμπλοκή αφού τα ελληνικά μαχητικά είχαν προλάβει και έλαβαν θέση γύρω από τα Ιμια, ενώ "σηκώθηκαν" και άλλα ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη, αλλά οι Τούρκοι αποχώρησαν "με την ουρά στα σκέλια", αφού τα ελληνικά μαχητικά είχαν αντιληφθεί την τουρκική κίνηση και είχαν λάβει θέσεις γύρω από τα Ιμια.
Στην ουσία ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος οδήγησε σε παγίδα σήμερα τους Τούρκους. Γνώριζε ότι θα επιχειρούσαν τους συνήθεις "τσαμπουκάδες" και έιχε σε ετοιμότητα τα F-16 της Κρήτης αποφασιμένος να "καταρρίψει" εικονικά τα τουρκικά μαχητικά, κάνοντας έτσι δήλωση εθνικής κυριαρχίας σε μια καθαρά ελληνική περιοχή μετά από 19 ολοκληρα χρόνια.
Καμμιά ελληνική κυβέρνηση τόσα χρόνια δεν τολμούσε να δηλώσει την κυριαρχία της σε ένα μέρος που αποτελεί ελληνική επικράτεια και φρόντισε να "γκριζάρει" - για να μην ξεχνάμε - η κυβέρνηση Σημίτη.
"Γνωστό για τις θέσεις κατά της Τουρκίας'' χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Sabah τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο φτιάχνοντας κλίμα για την σημερινή ενέργεια.
Ο υπουργός συνοδευόταν στα Ιμια από τον Αρχηγό Γ.Ε.Ν Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Είναι η πρώτη φορά που Αρχηγός Γενικού Επιτελείου πάει στα Ιμια και καταθέτει στεφάνι και μπράβο του...
ΠΗΓΗ:http://www.alithiafm.gr/