Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Σύλλογος Πατμίων "Ο Εμμανουήλ Ξάνθος".Γράφτηκε από την Σμαράγδα Μουλιάτη
xanthos-athinasΜεγάλη επιτυχία σημείωσε   Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εορτασμό των 70 χρόνων (1945-2015) από την ίδρυση του Συλλόγου των Απανταχού Πατμίων «Εμμ. Ξάνθος ο Φιλικός που εδρεύει στην Αθήνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Βυζαντινών Μελετών μέσα σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα από τους πολλούς Πάτμιους και φίλους της Πάτμου που παραβρέθηκαν. Μεταξύ αυτών ο δήμαρχος Πάτμου που  χαιρέτησε την εκδήλωση συνοδευόμενος από δημοτικούς συμβούλους,  οι πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Πατέρες Πλάτωνας Κρικρής και Αλέξιος Μπουρλής, που εκπροσώπησαν το Πατριαρχείο και την Ιερά Μονή Πάτμου αντίστοιχα, μεταφέροντας τις ευλογίες και ευχές του Πατριάρχη και του ηγουμένου της Πάττμου .   Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του συλλόγου Πατμίων Ρόδου κ. Μιαούλης και άλλοι. Τιμήθηκαν πρώην πρόεδροι του συλλόγου. Παρέστη επίσης και ο  απόστρατος πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού συμπατριώτης μας κ. Γρηγόρης Παυλάκης   Βετεράνος  της απόβασης της Νορμανδίας. 
Μίλησαν ο π. πρόεδρος κ. Λάζαρος Γρύλλης και ο νυν πρόεδρος κ. Θεολόγος Μαυρουδής.
Ακολούθησαν, παραδοσιακή μουσική από τους λαϊκούς οργανοπαίχτες   Λευτέρη Μπουρνή και Αχιλλέα Κατσαπρίνη, -παραδοσιακοί χοροί από  το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου Καμπιωτών Πάτμου "Η Ευαγγελίστρια"  και δεξίωση όπου προσφέρθηκαν επίσης καταπληκτικά πατινιώτικα γλυκά και πίτες. xanthos-athinas2  
 ΠΗΓΗ: http://www.patmostimes.gr/category/8453-70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου