Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ο Ποντιακός Ελληνισμός

Ο Ποντιακός Ελληνισμός από όλο τον κόσμο απάντησε δυναμικά από τη Θεσσαλονίκη 

Ο Ποντιακός Ελληνισμός από όλο τον κόσμο απάντησε δυναμικά από τη Θεσσαλονίκη


Με μία μεγάλη συγκέντρωση (που σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας ξεπέρασε τις 10.000 κόσμο) ο Ποντιακός Ελληνισμός από όλο τον κόσμο έστειλε το δικό του αγωνιστικό μήνυμα σήμερα από τη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος κόσμου αλλά και σωματείων από όλη την Ελλάδα με τα λάβαρα τους βρέθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη την προσφυγομάνα πρωτεύουσα του Ποντιακού Ελληνισμού, για διατρανώσουν την αντίθεσή τους απέναντι στην ανιστόρητη, απαράδεκτη και προκλητική άρνηση της Γενοκτονίας των 353.000 προγόνων μας διά στόματος του Υπουργού Παιδείας. 

Ενάντια σε όλους τους αρνητές της γενοκτονίας αυτούς που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα της Γενοκτονίας των προγόνων μας, οι Πόντιοι σήμερα έδωσαν μία υπόσχεση. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. 

Όπως δήλωσε και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, γνωρίζαμε ότι ενδεχομένως οι δυναμικές μας κινητοποιήσεις θα μπορούσαν να καταστούν προϊόν πολιτικής εκμετάλλευσης ή αντίστροφα να χρησιμοποιηθούν ως μέσω αποπροσανατολισμού της ελληνικής κοινωνίας από τα φλέγοντα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα. Ωστόσο, η στάση μας δεν μπορούσε να είναι διαφορετική από την δυναμική κινητοποίηση ενάντια στην χυδαία υποβάθμιση της Γενοκτονίας των προγόνων μας και την άρνηση των γενοκτονιών, υπαγορευόμενη από το ηθικό χρέος στους 353.000 Γενοκτονημένους προγόνους μας, την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και την Διεθνή  νομιμότητα και σε κάθε έννοια πανανθρώπινων αξιών.

Ακολούθησε η τοποθέτηση και ο χαιρετισμός του προέδρου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κ. Γεώργιου Παρχαρίδη ο οποίος ευχαρίστησε τις ομοσπονδίες του Απόδημου Ποντιακού Ελληνισμού και καταδίκασε τόσο τις τοποθετήσεις του Υπ. Παιδείας όσο και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη συγκέντρωση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στην Αθήνα εναντίον του βουλευτή της ΝΔ.
Ο κ. Παρχαρίδης αναφέρθηκε στα πρωτοσέλιδα των Τουρκικών εφημερίδων τα οποία έκαναν εκτενή αναφορά στις ανιστόρητες δηλώσεις του Υπ. Παιδείας.
Ακολούθησε η ανάγνωση του ψηφίσματος από τη Γ. Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Γεωργία Κυριακίδου και ξεκίνησε η μεγάλη πορεία προς το Υπ. Μακεδονίας - Θράκης για να την επίδοση του ψηφίσματος στην υπουργό κ. Κόλλια.
Μετά την επίδοση του ψηφίσματος η αντιπροσωπεία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας απευθυνόμενη στο συγκεντρωμένο πλήθος δήλωσε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. 
 
Η πορεία έκλεισε με τον κόσμο να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου