Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Πράσινες ελιές:

Τα πολυάριθμα οφέλη στην υγεία
Οι πράσινες ελιές είναι μια μεσογειακή απόλαυση, το χρησιμοποιούμε σε πολλά πιάτα βάζοντας στα πιάτα γεύση από Ελλάδα (επειδή έχουμε...
elies1
      
   
Θεωρείται ως «αιώνια καρποφόρο δέντρο» και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής αλλά και της Ελληνικής διατροφής, που ως γνωστών θεωρείται ως μια υγιεινή διατροφή, οι πράσινες ελιές γεμάτες με τα απαραίτητα για τον οργανισμό θρεπτικών συστατικών.

Τα οφέλη από τις πράσινες ελιές

  • Οι πράσινες ελιές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικό λίπος, όμως το λίπος που περιέχεται στη σύνθεση της ελιάς είναι άκρως υγιεινό. Αποτελείται από λινελαϊκό οξύ και Α- λινελαϊκό οξύ το οποίο είναι επωφελές για την καταπολέμηση της χοληστερόλης. Πρόσφατη έρευνα έφερε στο προσκήνιο την ικανότητα του λινελεϊκού οξέος στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις πράσινες ελιές είναι άκρως εντυπωσιακά, έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως φλαβονειδή, ανθοκυανιδίνες, κερκετίνη, καφεϊκό οξύ κ.λ.π Αυτές οι ωφέλιμες διατροφικές ουσίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμούν της ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στη στήριξη της καρδιαγγειακής υγείας.
  • Η αντι-φλεγμονώδη δράση που περιέχεται στο εκχύλισμα της πράσινης ελιάς έχει αντι-σταμινικό αποτέλεσμα, συμβάλλοντας στην ανακούφιση από αλλεργίες, ερεθισμούς και χρόνιες φλεγμονές.
  • Αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε που συμβάλει στην υγεία αλλά και την ομορφιά, αφού βοηθούν στη διατήρηση μιας υγιής και λαμπερής επιδερμίδας, ενισχύουν την υγεία των μαλλιών και δυναμώνουν την τρίχα. Η βιταμίνη Ε σε συνδυασμό με το λινολεϊκό οξύ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
  • Έχουν στη σύνθεση τους σημαντική ποσότητα από φυτικές ίνες: Ένα φλιτζάνι ελιές περιέχει 17% απαραίτητης για τον οργανισμό ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών. Έτσι συμβάλουν σημαντικά ώστε να διατηρηθεί ένα υγιές πεπτικό σύστημα και είναι μια από της τροφές που έχει αποδειχθεί επωφελές για όσους πάσχουν από γαστρίτιδα.
ΠΗΓΗ:VotanonKipos.gr


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου