Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

O τελευταίος επιζών του Παπανικολή θυμάται...

Ο τελευταίος επιζών του θρυλικού Παπανικολή του Β' Παγκοσμίου επισκέφθηκε
τον "νέο" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) Ο τελευταίος επιζών του θρυλικού Παπανικολή του Β' Παγκοσμίου επισκέφθηκε τον "νέο" (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο Νίκος Τασιάκος που στην φωτογραφία μόλις αποβιβάζεται από τον υπερσύγχρονο Παπανικολή, είναι ο τελευταίος εν ζωή από το πλήρωμα που έζησε τα πάντα στον πόλεμο.papanikolis1.jpg

Βρήκε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον “απόγονο” που είχε δέσει στο λιμάνι του Πειραιά. Εκεί όπου πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τη Φ/Γ Σαλαμίς, το ΤΠΚ Δανιόλος και το Υ/Β Παπανικολής, που είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των Ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.
Ο θρυλικός Παπανικολή που έδρασε κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, εκτελώντας δεκάδες πολεμικές περιπολίες στην Αδριατική και στο Αιγαίο Πέλαγος, κατά τη διάρκεια των οποίων βύθισε εχθρικά πλοία συνολικού εκτοπίσματος περί των 13000 τόνων.
Δείτε τι έχει πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο σημαιοφόρος του θρυλικού Παπανικολή...
 Είναι ο τελευταίος επιζών του «Παπανικολή», του θρυλικού υποβρυχίου του Β' παγκοσμίου πολέμου, που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τα πλοία του άξονα στην Αδριατική. Ο Νικόλαος Τασιάκος θυμάται ξανά τις ιστορικές στιγμές που έζησε ως μέλος του πληρώματος του «Παπανικολής» και εξιστορεί σε μια συνέντευξη - ποταμό στη Σοφία Παπαδοπούλου τις «χρυσές σελίδες» της εποποιίας του 1940 -- 41 στη θάλασσα και τις σκληρές μάχες που δόθηκαν για την υπεράσπιση της πατρίδας.
ΠΗΓΗ:http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου