Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Το νερό!

Δώσε γεύση και αξία στο νερό σου…    
6-προσθήκες-στο-καθημερινό-ποτήρι-νερό
Ένα ποτήρι νερό αποτελεί μία απόλυτα ωφέλιμη «ενέργεια» για κάθε οργανισμό. Η ενέργεια αυτή μπορεί να καταστεί ακόμη πιο ωφέλιμη και ισχυρή αν συνδυαστεί με ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούνται καθημερινά στην κουζίνα μας, που συγκεντρώνουν ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες.
Αυτή είναι η ευκολότερη συνταγή για ένα υγιεινό ποτό που θα βελτιώσει τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος και θα αποτοξινώσει τον οργανισμό σας.
Μπορείτε να καταναλώνετε αυτό το ισχυρό ελιξίριο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
ΝΕΡΟ ΜΕ
1. Φρέσκο Λεμόνι ή Χυμό Lime
Το Λεμόνι και το lime συγκεντρώνουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Αυτή η βιταμίνη θεωρείται ως ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, αποτοξινώνει τον οργανισμό, και βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης. Προσθέστε απλώς λεμόνι ή χυμό lime σε ένα ποτήρι νερό.
2. Τζίντζερ (Ginger)
Το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια για την αντιμετώπιση της ναυτίας, των αερίων του εντέρου και τη δυσπεψία. Το τζίντζερ βελτιώνει τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος, ενώ παράλληλα έχει ισχυρές αντι-φλεγμονώδεις και αντι-ιικές ιδιότητες. Μπορείτε να κόψετε ένα κομμάτι τζίντζερ (σ.σ. pentapostagma.gr – ακόμη και στο μέγεθος του αντίχειρά σας) και να το προσθέσετε στο νερό.
Μην αποθαρρυνθείτε από την έντονη γεύση που θα έχει το νερό με τζίντζερ, και καταναλώστε και τους μικρούς «κύβους» τζίντζερ.
3. Αγγούρι
Προσθέστε μερικές φέτες αγγουριού στο νερό σας και απολαύστε την φρέσκια γεύση του. Αυτό το ρόφημα οδηγεί στη σημαντική βελτίωση της λειτουργίας της πέψης. Καταναλώστε και τις φέτες αγγουριού, καθώς το αγγούρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία και φυτικές ίνες.
4. Κανέλα
Η κανέλα αποτελεί μία εξαιρετική θεραπεία για τους ιούς. Βελτιώνει τη λειτουργία της πέψης και ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Η συχνή κατανάλωση κανέλας συντελεί αποφασιστικά και στο κάψιμο λίπους.
Προσθέστε ένα stick κανέλας σε ένα ποτήρι νερό, και αφήστε το μέσα στο νερό έως ότου το ποτήρι αρωματιστεί πλήρως. Πίνετε το ρόφημα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
5. Φύλλα Μέντας
Μπορείτε να καλλιεργήσετε μέντα στο σπίτι σας, είτε σε μία απλή γλάστρα ή στον κήπο σας. Προσπαθήστε να έχετε πάντα διαθέσιμη λίγη φρέσκη μέντα, καθώς αρκετοί ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι ανακουφίζει από τους πόνους στο στομάχι, «κινητοποιεί» τους σιελογόνους αδένες και συνεισφέρει στην κατάλληλη διαδικασία πέψης.
6. Γαρύφαλλο
Τα γαρύφαλλα αποτελούν μία εξαιρετική θεραπεία για τη δυσπεψία, και οδηγούν στην αποτελεσματική καταπολέμηση των παράσιτων. Προσθέστε 3-5 γαρύφαλλα σε ένα ποτήρι νερό και αφήστε τα εντός του έως ότου απελευθερώσουν τα αρώματα σας.
Αν και πικρίζουν στη γεύση, μπορείτε να φάτε και τα γαρύφαλλα.
ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου